Hlavní obsah

Chceme tu nejcennější medaili, říká kanonýr Přikryl před finále ME se Španělskem

Karel FeltSport.czPrávo

Za Sigmu Olomouc odehrál Tomáš Přikryl v lize zatím sedmnáct zápasů a dal tři góly. Na evropském šampionátu fotbalistů do 19 let v Rumunsku mu ke stejné bilanci stačila čtyři utkání. „Snad jsem si tady schoval nějaký i na finále,“ přeje si nejlepší střelec českého celku před posledním duelem, v němž tým vedený trenérem Jaroslavem Hřebíkem vyzve v 19 hodin (přímý přenos ČT4) favorizované Španělsko.

Foto: Petr Kovář

Útočník fotbalové devatenáctky Tomáš Přikryl na ME v Rumunsku.

Článek

Všechny tři góly na šampionátu byly důležité. Do čích sítí jste se trefil?

Ve skupině vyrovnal v duelu s domácími Rumuny. Můj gól rozhodl zápas s Řeckem a otevřel jsem skóre v semifinálové přestřelce se Srby. Ale zdůrazňuji, že velkouzásluhu na těch trefách mají i spoluhráči.

Když jste na šampionát odjížděli, napadlo vás, že si můžete zahrát finále?

My jsme sem jeli s tím, že se chceme dostat co nejdál. To se povedlo. Medaili máme jistou, což je báječné, ale my chceme tu nejcennější.

Ale Španělé budou favoritem, hrají výborně a dávají hodně gólů...

My máme zase skvělou partu, vyrovnaný tým. Jsme si vědomi síly Španělů, ale o zlato se s nimi popereme, nemáme co ztratit. Oni jsme rychlí, techničtí, mají bleskovou přechodovou fázi do útoku.

Zní to jako, že jsou neporazitelní...

Pokud je budeme chtít porazit, což je náš cíl, musíme jejich přednosti eliminovat. Věřím, že na to máme. Zatím nás tady ani v kvalifikaci žádný tým nepřehrál.

Na šampionátu jste dal tři góly. Který byl podle vás nejcennější?

Každý měl svoji hodnotu, protože přispěl k vítězství a dík za ně patří i spoluhráčům. Doufám, že jsem si nějaký gól schoval i na finále.

Může vám medaile otevřít cestu do základní sestavy Sigmy?

O tom teď vůbec nepřemýšlím, mám radost, že jsme se dostali tak daleko. Určitě mě trenér Psotka nepostaví do základu jen kvůli medaili. Musím si ho tvrdě vybojovat.

Reklama

Související témata: