Hlavní obsah

Nejhorší výkon a zasloužená facka, přiznával po norském výprasku Bílek i hráči

OSLO

Rozčarování panovalo v českém táboře veliké. Zákonitě, protože středeční výkon, který předvedl Bílkův výběr v Oslu, byl hodně žalostný. Slibovaný progres se nedostavil, hra neměla hlavu a patu, o nějakém systému se nedalo vůbec mluvit. Norové bez čtyř hráčů základní sestavy nepředváděli nic oslnivého, přesto české reprezentaci uštědřili třígólový výprask. A zasloužený!

Foto: Toru Hanai, Reuters

Nejrozčarovanější byl kouč fotbalové reprezentace Michal Bílek.

Článek

Nejrozčarovanější ze všech byl trenér Michal Bílek. „Podali jsme nejhorší výkon, co jsem u reprezentace, propadli jsme úplně ve všem,“ nešetřil kritikou. „Na našem vystoupení v Oslu nenajdu jediné pozitivum,“ přidával s tím, že s takovým výkonem v kvalifikaci proti Skotům jeho tým rozhodně neobstojí.

Zůstali hodinu v šatně

Hráčům se nechtělo mluvit vůbec. Pomalu hodinu zůstali po zápase v šatně, protože se snad obávali, že ani norská tma jejich bídný výkon nepřikryje.

„Dopadlo to přesně, jak jsme nechtěli. Příprava na Skoty nám nevyšla ani výsledkově, ani herně.Škoda, že jsme se na zářijovou kvalifikaci nepřipravili lépe, ale nebyli jsme to my,“ prolomil nakonec mlčení Tomáš Hübschman. „Chtěli jsme hrát úplně jinak, ale utkání nám vůbec nevyšlo. Takové zápasy se stávají a teď musíme jen věřit, že v Glasgowě dopadneme lépe,“ dodával.

Pospěch: Nebyli jsme si schopni ani přihrát

„Reprezentační debut jsem si představoval rozhodně jinak, ale to je život. Nedařilo se nám vůbec nic, takže v půli jsme si řekli, co zlepšit, ale stejně to nefungovalo, soukal ze sebe debutant Marcel Gecov.

„Všechno špatně. Kazili jsme spoustu balónů, vůbec nic nefungovalo, nebyli jsme si schopni přihrát,“ kriticky hodnotil výkon svůj i mužstva Zdeněk Pospěch. „Takový zápas jsem v nároďáku nikdy nehrál. Soupeř byl ve všem důraznější, takže jsme si hned v kabině řekli, že to tak dál nejde. Dostali jsme zaslouženě facku, soupeř nás spravedlivě vytrestal,“ doplňoval Tomáš Sivok.

„V držení míče jsme se sice Norům vyrovnali, ale co to bylo platné, když v důrazu a agresivitě nás jasně přehráli. A v důslednosti v osobních soubojích zrovna tak,“ rozebíral prohru gólman Petr Čech. „V minulosti jsme se opírali alespoň o dobrou obranu, ale ani ta tentokrát nefungovala. Přitom jsme byli na utkání dobře nachystáni a chtěli jsme před kvalifikací udělat výsledek. Jediné pozitivu je snad v tom, že jsme si vyzkoušeli scénář, k němuž může dojít v Glasgowě. Domácí dali gól, pak dobře bránili a rychlými brejky nás trestali.“

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články