Hlavní obsah

Je dobře, že dostali přes hubu teď před Skotskem, tvrdí kouč Uhrin

Porážka českých fotbalistů v Norsku 0:3 může být před kvalifikačním utkáním se Skotskem potřebnou fackou, která pomůže k důležitému vítězství. Myslí si to alespoň fotbaloví experti.

Foto: Jan Koller, ČTK

Kouč Dušan Uhrin starší nešetřil kritikou.

Článek

Kouč vicemistrů Evropy z roku 1996 Dušan Uhrin starší byl k národnímu týmu kritický. "Ani se mi to nechce hodnotit. Přišlo mi, že to není příprava na nejdůležitější zápas roku. Něco mi u hráčů chybělo. Nejlepší slovo asi bude zápal," uvedl Uhrin. "A to nejen u těch nových kluků, ale i u zkušených jako Plašil, Baroš, Rosický. Jen Čech v bráně obstál. Když tam není zápal, tak to narušuje i taktiku a všechno," dodal.

Přesto si Uhrin myslí, že duel s Norskem byl pro český tým potřebnou fackou na probrání. "Je dobře, že dostali přes hubu teď před Skotskem. Když je totiž velká kritika, tak vzniká velký výkon. Vezměte si třeba minulý podzim. Porazilo se 4:1 Lotyšsko a pak se prohrálo s Litvou. Proto si myslím, že je tahle porážka lepší, než kdyby se v Norsku vyhrálo a pak prohrálo se Skotskem," dodal.

Bejbl má z týmu špatný pocit už dlouho

Podobného názoru je také bývalý reprezentant Radek Bejbl. "Z národního týmu mám smíšené pocity už delší dobu, zápas v Oslu nebyl výjimkou. Nelíbilo se mi to. Přijde mi, že reprezentaci chybí taková zdravá atmosféra, chybí mi chuť se poprat, takový drajv a snaha zápas zlomit, i když se nedaří," hodnotil Bejbl.

Podle Bejbla však bude potřeba ve Skotsku hru ve všech směrech zlepšit. "Z reprezentace nemůžu vyčíst ani žádný ustálený herní projev. Jestli by pomohly radikální změny v realizačním týmu? Je to věc svazu, ale dělat to těsně před koncem kvalifikace asi není úplně ideální řešení," mínil Bejbl. Raději by volil změnu v nominaci hráčů.

"Třeba by stálo za úvahu zkusit další kluky z minulé jednadvacítky. Ta sice také na svém Euru nezářila a neříkám, že by s nimi šla nahoru reprezentace. Nevím, jestli by to bylo lepší, ale o moc horší určitě ne," dodal Bejbl.

Reklama

Související témata: