Hlavní obsah

Navrhnu posílení Bílkova realizačního týmu o Poborského, glosuje Kučera Šmicrovu analýzu

Po výbuchu v přípravném duelu minulý týden v Norsku dostal manažer národního týmu Vladimír Šmicer za úkol vypracovat analýzu o současném stavu české fotbalové reprezentace a navrhnout závěry, které by pomohly před kvalifikačním duelem 3. září ve Skotsku. Úkol splnil, zprávu rozeslal, asociační místopředsedové o ní budou ve středu jednat. „Navrhnu i některá konkrétní opatření, jež v analýze chybí. Třeba posílení realizačního týmu o Karla Poborského,“ potvrdil v rozhovoru pro Sport.cz Dalibor Kučera, jenž má po Haškově abdikace český fotbal na povel.

Foto: Sport.cz

Dalibor Kučera, jenž má český povedl na povel, s manažerem reprezentace Vladimírem Šmicrem.

Článek

Co jste vůbec říkal a jak jste hodnotil zprávu o stavu české reprezentace, kterou třem místopředsedům asociace předložil reprezentační manažer Vladimír Šmicer?

Analýza je vypracována kvalitně a obsahuje zajímavé body a návrhy, jež je ale zapotřebí ještě rozpracovat. Jako základ pro jednání, k němuž se ve středu sejdeme s oběma místopředsedy a předpokládám i manažerem Šmicrem, každopádně však poslouží. A my se budeme analýzou zabývat zodpovědně, abychom eventuálně nachystali další materiál pro výkonný výbor, jenž by ho následně schválil.

Jenže výkonný výbor se má sejít až 5. září, tedy dva dny po duelu ve Skotsku, jenž může být pro další vývoj kvalifikace klíčový.

Dohodneme se s místopředsedy, zda ho nesvolat dříve. Vše záleží na tom, jak středeční schůzka proběhne a na čem se dohodneme.

Co vy osobně? Svolal byste mimořádné sezení fotbalové generality?

Nepředjímám, nejde o mé osobní rozhodnutí, protože jsem jen jednou dvanáctinou výkonného výboru. Některé body obsažené v analýze je však podle mého třeba dál rozpracovat a více je rozvinout, další konkrétní opatření, jež ve zprávě obsaženy nejsou, je nutno přijmout.

Můžete být konkrétnější?

Třeba posílení realizačního týmu

O tom se ale ve Šmicrově zprávě nemluví. Naopak se v ní konstatuje, že lepší trenéry český fotbal nemá.

Já ale posílení realizačního týmu navrhnu, i když s nikým tento bod předjednaný samozřejmě nemám.

To ale znamená, že svého muže už vytipovaného máte!

Máme přece v našem fotbale uznávaného, všeobecně respektovaného hráče a fotbalového odborníka, jímž je Karel Poborský. Proto navrhnu, aby byl právě o něho realizační tým reprezentace posílen.

Ale vztahy mezi hráči a současnými trenéry národního mužstva jsou podle manažera Vladimíra Šmicra v pořádku. Proč tedy realizační tým posilovat?

Nevím, jaké vztahy vládnou, protože až do abdikace měl reprezentaci v gesci Ivan Hašek, který také předkládal informace výkonnému výboru. Nemohu tedy současný stav objektivně posoudit a potvrdit, zda jsou vztahy o.k.

Jak tedy vůbec vidíte současnou situaci kolem reprezentace?

Výkon mužstva i přístup hráčů v Norsku byl znepokojující, musíme proto hledat cestu, jak z této situace ven. Ale uvážlivě a moudře. Máme pět bodů náskok, čeká nás Skotsko a musíme proto přijmout natolik moudrá opatření, abychom splnili úkol, jímž je druhé místo ve skupině a postup do baráže.

Reklama

Související témata: