Hlavní obsah

Baráž je blíž. Ale ještě v ní nejsme, ulevilo se po remíze ve Skotsku Bílkovi

Ulevilo se mu, jasná věc. Jeho svěřenci nakonec v Glasgow zachránili remízu i vidinu baráže. Česká fotbalová reprezentace díky bodu importovanému ze Skotska dýchá, její trenér Michal Bílek také. „Baráž je ještě hodně daleko, ale nerozhodným výsledkem jsme k ní důležitý krok udělali,“ liboval si trenér.

Foto: Scott Heppell, ČTK/AP

Trenér Michal Bílek si oddechl, národní tým uhrál ve Skotsku potřebný bod...

Článek

Plánoval jste v Glasgow výhru, nakonec jste určitě spokojený i s bodem...

Musím s ním být spokojen už proto, že jsme dvakrát v průběhu střetnutí prohrávali, ale hráči projevili obrovskou vůli, aby zápas zachránili a alespoň bod získali.

Máte už to nejtěžší ve skupině za sebou a baráž o EURO na dosah. Určitě se vám ulevilo...

Máme před sebou ještě dva těžké zápasy. V Glasgow jsme získali cenný a důležitý bod, jímž jsme se k baráži přiblížili.

Jak velký kámen vám spadl ze srdce, když sudí v samém závěru neposoudil situaci v Laštůvkově šestnáctce jako penaltovou a pokutový kop neodpískal?

Z lavičky jsem přes celé hřiště situaci neviděl.

Nečekal jste od Skotů daleko víc? Neměl to být mnohem nepříjemnější soupeř?

Ale oni velkou fotbalovou kvalitu mají. Fletcher, Miller, Adam, to všechno jsou moc dobří hráči, kteří své kvality i tentokrát prokázali.

Pod tlak vás však nedostali, hrou zklamali, góly stříleli náhodně a hlavně po chybách vašich svěřenců...

V prvních dvou minutách začali Skotové tlakem, jenže my odpověděli šancí Baroše, lepším pohybem a tím, že jsme drželi míč. To byl důvod, proč se nedostali to tlaku.

Znepokojovalo vás, jak snadno dostával váš tým góly?

Dostali jsme je po našich chybách, což bylo samo sebou nepříjemné. Zvláště, že jsme je inkasovali v době, kdy jsme byli lepší a měli šance skóre otočit. O to víc si cením toho, jakou moji svěřenci ukázali vůli.

Překvapil jste tak trochu nasazením Hubníka na pravý kraj obrany. A právě z této strany padly oba skotské góly. Jak jste s ním byl vůbec spokojen?

Při prvním gólu měl Hubník skutečně špatné postavení, ale jinak sehrál velmi dobrý zápas.

A co debutující Jiráček a brankář Laštůvka?

Jiráček nastoupil vlevo, což pro něho nebylo neznámé místo, neboť ještě loni na tomto postu nastupoval. Hlavně v první půli sehrál velmi dobré utkání, dostal se do brejku, předložil míč Barošovi, zapojoval se do kombinace. Laštůvka hned z první střely mířící na bránu inkasoval, ale jinak zápas zvládl.

Reklama

Související témata: