Hlavní obsah

Češi si nezaslouží mít Rezka v týmu, zuří kouč Skotů. A vyzývá UEFA k trestu

Tvrdý trest od UEFA žádá skotský kouč Craig Levein pro reprezentačního fotvarda Jana Rezka. Český útočník pádem ve vápně v závěru sobotního kvalifikačního utkání o postup na Euro 2012 v Glasgow získal penaltu, ze které Michal Kadlec vyrovnal na konečných 2:2 a přiblížil český tým na úkor soupeře k baráži.

Foto: Scott Heppell, ČTK/AP

Skot Steven Naismith (vpředu) v souboji s Janem Rezkem.

Článek

"Jsem přesvědčen, že Češi si nezaslouží mít Rezka v týmu pro dva nejbližší zápasy," citoval Leveina server BBC. "Nic už nám body nevrátí, některé situace ale nelze jen tak přejít," dodal šestačtyřicetiletý kouč, jehož tým ztrácí na třetím místě tabulky na druhou Českou republiku pět bodů.

"Pamatuji si, že Mikoliunas za něco takového dostal dvouzápasový trest," připomněl Levein incident z kvalifikačního utkání s Litvou o postup na předchozí Euro. Za filmování byl tehdy po zápase se Skotskem potrestán útočník Saulius Mikoliunas.

Precedens máme

"Precedens máme a myslím, že by se to před lidmi nemělo skrývat," uvedl Levein. "Je tady kampaň 'Respekt' a FIFA se o fair play také stará. A existuje dost důkazů, že tentokrát byla pravidla fair play porušena," dodal.

Mluvčí UEFA zatím nepotvrdila, jestli se Rezkovým filmováním bude disciplinární komise zabývat. "Záleží na tom, co k tomu napsal ve zprávě delegát zápasu. Někdy ale můžeme jednat i bez toho," prohlásila.

Kapitán Skotska Darren Feltcher se ve stínu Rezkova pádu přiklání k zavedení videa. "Myslím, že dřív, nebo později to přijde. Dokud se to nestane, budeme muset dál trpět," řekl záložník Manchesteru United. "Pokaždé, když jsem to viděl v televizi, mě to naštvalo ještě víc. Ale brečení ničemu nepomůže. Musíme bojovat, pořád to můžeme napravit," dodal.

Reklama

Související témata: