Hlavní obsah

Alba se o nominaci na zápas proti Čechům dozvěděl ve sprše

Valencijský fotbalista Jordi Alba se dozvěděl o své první nominaci do španělské reprezentace ve sprše od spoluhráčů. Dvaadvacetiletý obránce byl překvapený, trenéra Vicenta Del Bosqueho chce ale přesvědčit, že se nezmýlil, když mu dal příležitost. Šanci debutovat v národním dresu od něj může dostat příští pátek v Praze na Letné, kde se mistři světa a Evropy utkají v evropské kvalifikaci s Českou republikou.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Jordi Alba (vpravo) z Valencie je z nominace do národního týmu nadšený.

Článek

"Zrovna jsem se sprchoval, když přišli ostatní a začali mi gratulovat. Spoluhráči mi obrovsky pomohli, chci poděkovat jim, realizačnímu týmu a obzvlášť trenérovi Unaiovi Emerymu," řekl agentuře EFE Alba, když ve Valencii před novináři poprvé pózoval v červeném národním dresu.

Alba fotbalově vyrůstal v Barceloně, ale v sedmnácti odešel do Valencie, kde ho trenér kvůli početným zraněním spoluhráčů v minulých sezonách přeučil ze záložníka na obránce. "Ocitl jsem se na pozici, na kterou jsem nebyl zvyklý, takže to zpočátku nebylo zrovna nejlepší. Ale trenér mi věřil a nechal mě tam, i když se ostatní uzdravili," uvedl o postu, na který s ním počítá i Del Bosque.

Z reprezentace je nadšený

Reprezentaci považuje za čest a maximum toho, co může fotbalista dosáhnout. "Už jsem měl v kariéře mnohokrát z něčeho radost, ale toto je něco výjimečného. Z povolání do týmu jsem naprosto nadšený," řekl.

Hned po současných parťácích z mužstva byl dalším z gratulantů David Villa, bývalá opora Valencie, která teď září v Barceloně. "Volal mi a moc mi gratuloval. Jsem opravdu spokojený, dostal jsem se do nejlepší reprezentace na světě a ještě k hráčům takových kvalit. To, že znám Villu, Juana Matu a Davida Silvu, mi situaci v týmu ulehčí," jmenoval bývalé hvězdné spoluhráče z klubu.

Španěly, kteří jsou již jistými účastníky mistrovství Evropy 2012 v Polsku a na Ukrajině, čeká vedle utkání v Praze ještě na závěr kvalifikační skupiny domácí zápas se Skotskem. V Alicante ho sehrají 11. října.

Reklama

Související témata: