Hlavní obsah

S Litvou jako někde na vesnici. O české fotbalisty není v Kaunasu zájem

PRAHA

Jako někde na vesnici se budou zřejmě připadat čeští fotbalisté v posledním díle kvalifikace o EURO 2012 v Litvě. Stadion v Kaunasu je sice modernizovaný a na tamní poměry relativně moderní, zájem o fotbal však pramalý. „Podle organizátorů jsou zatím z devítitisícové kapacity prodány jen tři tisíce vstupenek,“ hlásil ještě před nedělním odletem do Litvy vedoucí českého mužstva Jaroslav Dudl.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Michal Bílek (uprostřed) se svým realizačním týmem se chystal na Litvu, doktor Petr Krejčí (vlevo) byl bez práce.

Článek

Po lekci od Španělů si čeští fotbalisté užívali v sobotu relativního volna. Dopoledne si jen lehce zatrénovali, přičemž Jaroslav Plašil zotavující se z virózy měl naordinovaný klid, zatímco Milan Baroš se s nakopnutým lýtkem oddával rehabilitaci.

„Ale nic vážného, do úterý bude v pořádku. Stejně jako Pudil, který si z utkání se Španělskem odnesl „koňara“, takže jen lehce vyklusával. Zápas s mistry světa a já jsem bez práce,“ nedalo se ze slov reprezentačního lékaře Petra Krejčího dost dobře vyčíst, zda ho prázdná marodka těší, nebo zda by byl raději, kdyby musel být po úspěšnější konfrontaci s mistry světa v jednom zápřahu.

Češi postoupí do baráže, když...
...vyhrají v Litvě a Skotové nevyhrají ve Španělsku
...remizují v Litvě a Skotové prohrají ve Španělsku
Po vítězství Skotů v Lichtenštejnsku je každopádně jasné, že pokud Češi v Litvě prohrají, tak v kvalifikaci končí.

Rezek razil k Chomutovu, Čech na koncert

Po společném obědě pak dopřál trenér Michal Bílek svým svěřencům naprostého volna. „Razím. Mám to do Března k Chomutovu nějakých sto kilometrů. Chci se podívat za rodiči, protože po návratu z Litvy se vracím na Kypr a hezkých pár měsíců se domů nepodívám,“ hlásil Jan Rezek s vědomím, že v sedm večer musí už zase zasednout společně s ostatními k večeři.

Jen gólman Petr Čech si zažádal o výjimku a pochopitelně ji dostal, neboť od půl sedmé vystupoval na koncertu skupiny Eddie Stoilow v pražském Rock Café na Národní třídě. S bubeníkem kapely Michalem Honsem si vyměnil místo a jeho nové bicí si náramně pochvaloval.

Petr Čech vystupuje na koncertu Eddie Stoilow.foto: Právo/Jan Handrejch

„Nám ale Petr žádné vstupenky nenabídl, takže kolektivně se na koncert nešlo. Já vlastně ani nevím, kdo se tam chystal,“ prozrazoval Rezek.

Nešťastník Tomáš Hübschman vyloučený v pátečním střetnutí po zákroku na Xabi Alonsa se mezitím se spoluhráči loučil, neboť do Kaunasu se spoluhráči samozřejmě nepoletí a vrátí se na Ukrajinu.

Litevci si zahráli pouťák

Zato vedoucí reprezentace Jaroslav Dudl žhavil linky do Litvy, aby zjistil co nejvíce informací před nedělní cestou do Kaunasu. „Litevci se na kvalifikaci s naším týmem chystali pouťákem v městečku Marijanpole vzdáleném asi třicet kilometrů od Kaunasu, kde měli soustředění. Tamní klub totiž slaví stoleté výročí, a proto pobytu reprezentace využil, aby zorganizoval zápas reprezentačního áčka s jedenadvacítkou. Áčko vyhrálo čtyři nula,“ hlásil, co se dozvěděl. Že soupeři chybí distancovaný záložník Šemberas a zraněný útočník Danilevičius hrající za Stabii italskou Serii B oznamovat nemusel, protože tyto informace už trenér Bílek měl.

Za to ho určitě potěšilo, že v rozhodujícím střetnutí kvalifikace jeho tým v Kaunasu rozhodně žádné bouřlivé prostředí nečeká.

„Do nekrytých ochozů stadionu, který má kapacitu devět tisíc diváků a kde je kolem hřiště atletická dráha, je zatím prodáno jen tři tisíce vstupenek,“ zvěstoval Dudl a přidal, že z moderního hotelu Kaunas v centru města to je na stadion sotva deset minut, takže cesta na trénink i zápas se obejde bez komplikací.

Reklama

Související témata: