Hlavní obsah

Brankář Čech si zlomil nos! Jeho start v baráži o EURO je ohrožen

LONDÝN

Nepříjemná rána dost možná stihne českou fotbalovou reprezentaci před baráží o postup na EURO 2012 proti Černé hoře. Jedna z největších opor, brankář Petr Čech, si totiž v sobotním zápase Chelsea v Premier League na hřišti Blackburnu zlomila nos. Čechův start v baráži je tak vážně ohrožen. Úvodní duel sehraje český tým v pátek v Praze.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Brankář Chelsea Petr Čech musel být během utkání s Blackburnem ošetřen.

Článek

Inkriminovaný moment se udál ve chvíli, kdy se na Čecha řítil domácí útočník Yakubu. „Vychytal jsem ho, ale jak tam dobíhali spoluhráči, Ashley Cole mě nechtíc trefil. Říkal jsem si, že je hotovo, vypadalo to hodně špatně,“ řekl český gólman na svých stránkách.

„Původně jsem myslel, že budu muset střídat, proto jsem gestikuloval k lavičce, ať připraví náhradníka. Ale pak mi to v rámci možností ošetřili a nějak jsem to dochytal. Mám radost, že jsem chytil další dvě velké šance, je to důležitá výhra a těší mě i čisté konto. Ale byl to handicap, moc dobře se mi s tím nechytalo,“ prozradil.

„Měl jsem nos zacpaný tampóny a nějak přelepený, ale stejně skoro celý zápas krvácel. Plival jsem krev, teče mi to do pusy,“ popisoval následky srážky se spoluhráčem z autobusu cestou na letiště. „Hned po příletu jdu do nemocnice, pak budu vědět víc.“

Otázka je, zda není ohrožena Čechova účast v baráži proti Černé Hoře za českou reprezentaci. „Uvidíme, jak to dopadne. Pokud budu moct chytat, tak jedině s maskou. K tomu ta helma, to budu jak Batman,“ snažil se obrátit situaci v žert. „Zatím nechci dělat nějaké prognózy, uvidíme, co řeknou doktoři,“ dodal Čech.

Reklama

Související témata: