Hlavní obsah

Čech na srazu reprezentace nebude. Kvůli zlomenému nosu nesmí letět

Brankář Petr Čech nedorazí na pondělní sraz fotbalové reprezentace, lékaři mu kvůli zlomenému nosu zatím zakázali letět do Prahy. Gólman Chelsea by se měl k týmu připojit ve středu. Informaci potvrdil Lukáš Přibyl ze společnosti Sport Invest, která Čecha zastupuje.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Brankář Chelsea Petr Čech musel být během utkání s Blackburnem ošetřen.

Článek

Čech dnes absolvoval v Londýně další vyšetření, které potvrdilo, že má ze sobotního utkání v Blackburnu zlomený nos. O tom, zda bude muset na operaci, zatím lékaři nerozhodli. Zakázali mu však pondělní cestu letadlem do Prahy a plánovanou přípravu s národním týmem.

"Nos ještě trošku krvácí a bolí mě z toho celá hlava. I proto mi doktoři zakázali v pondělí let. Až spadne otok, rozhodnou, jestli budu muset na operaci hned, nebo ne," uvedl Čech na svém webu.

Vedení reprezentace žádného náhradníka povolávat nebude. "Počítáme s tím, že se Petr Čech ve středu do přípravy zapojí," řekl ČTK mluvčí týmu Jaroslav Kolář. Trenér Michal Bílek uvedl, že se k situaci kolem české gólmanské jedničky vyjádří až v pondělí na tiskové konferenci.

Čeká na speciální masku

Čech nyní čeká, až mu vyrobí speciální masku na nos. "Pokud ji začnou dělat v úterý, měla by být hotová ve středu odpoledne. A já ji musím dokonale vyzkoušet, protože její použití je první předpoklad k tomu, abych mohl chytat," řekl devětadvacetiletý gólman, k němuž již neodmyslitelně patří helma, kterou nosí poté, co mu soupeř v anglické lize prorazil kolenem lebku.

Na odhady, zda zvládne odchytat páteční duel na Letné, je prý zatím brzy. "Bude záležet, jak v masce uvidím, jak se v ní budu cítit. V kombinaci s helmou to může být složitější. Zatím jsem měl jen takový ten náhubek po operaci rtu a brady, tak jsem zvědav, jak to bude vypadat," prohlásil Čech. Masku mu prý nebudou vyrábět ani v Anglii, ani v Česku.

Zdravotní problémy reprezentační jedničku v poslední době pronásledují. V přípravě měl Čech problémy se svalem, v úvodu sezony si poranil koleno, v Ligovém poháru utrpěl lehký otřes mozku.

"Pokaždé si říkám, že už jsem si to snad pro letošek vybral, ale nějak to nevychází," konstatoval brankář, kterého v sobotu už v deváté minutě nechtěně v jednom ze soubojů zasáhl vracející se spoluhráč Ashley Cole. Čech po dlouhém ošetřování zápas dochytal, přestože celé utkání krvácel, a přispěl k výhře 1:0.

Reprezentaci chyběl kvůli zdravotním problémům naposledy na začátku září v duelech ve Skotsku a doma s Ukrajinou. Na ostrovech bez něj uhrál český tým v kvalifikaci remízu 2:2, Ukrajinu pak v přípravě porazil hladce 4:0. V zápasech Čecha zastoupili Jan Laštůvka a Jaroslav Drobný, kteří jsou v nominaci i nyní.

Reklama

Související témata: