Hlavní obsah

Takhle budu proti Černohorcům vypadat, ukázal Čech, jak mu sedí nová maska

PRAHA

Všechno proběhlo rychleji, než zraněný gólman české fotbalové reprezentace Petr Čech předpokládal. Speciální masku chránící zlomený nos mu totiž v italském Miláně vyrobili na míru už během úterý, takže ve středečním dopoledni už se připojí ke spoluhráčům chystajícím se na barážovou konfrontaci s Černou Horou. „Jestli všechno vyjde, budu takhle vypadat v pátek při zápase. Je to první fotka mé nové masky,“ napsal Petr Čech na Facebooku v profilu S náma na to máš, kde zveřejnil také první fotografii.

Nová maska vyrobená pro Petra Čech v Miláně.

Článek

Ještě v průběhu dne panovaly kolem Čechova příletu do Prahy dohady. Z Milána vzkázal, že všechno běží podle plánu, ale problém je s leteckým spojením s Prahou. V ideálním případě se měl v Ruzyni objevit ve středu kolem osmé večer, podle posledních zpráv to stihne už dopoledne.

"Ochranný kryt obličeje vyrobili Petrovi rychleji, než se očekávalo, a tak hned ve středu ráno letí do Prahy. Obědvat už bude s týmem v hotelu Praha," informoval mluvčí české reprezentace Jaroslav Kolář, že se Čechovi nakonec přece jen podařilo sehnat letenky na ranní spojení z Itálie do Prahy.

Čech si zlomil nos v sobotním duelu Premier League mezi svou Chelsea a Blackburnem, kdy ho už po necelých deseti minutách zranil jeho spoluhráč Cole. Český gólman sice zápas dochytal, kluboví lékaři ho však přes La Manche letadlem nepustili. Dokonce uvažovali o operaci a narovnání nosní přepážky.

„Zevrubné vyšetření ale nakonec ukázalo, že okamžitá operace není nutná,“ uklidnil Čech trenéra Bílka i spoluhráče. Kouč byl od první chvíle přesvědčen, že brankářská jednička jeho týmu se v pátek do brány postaví, kapitán mužstva Tomáš Rosický rovněž.

„V poli už nastoupila spousta hráčů chránících si obličej maskou, ale proti takto vyzbrojenému brankářovi jsem ještě nikdy nekopal. Je to rarita. Zlomený nos je velice nepříjemný, a kdyby snad měl Petr dostat do obličeje ránu, asi by se bolestí zbláznil. Nemyslím ale, že se nechá zraněním ovlivnit. Je statečný, na úspěchu mu hodně záleží a do zápasů podle mého půjde,“ nechal se slyšet Rosický.

Čech se vydal do Milána, kde mu speciální masku chránící zlomený nos vyrobili na míru. Důležité bylo, aby poskytovala nejen ochranu nosu, ale aby mu nebránila ve výhledu a orientaci. Nakonec vznikla maska, jejíž podobu zveřejnil na Faceeboku a kterou si poprvé vyzkouší na středečním odpoledním tréninku české reprezentace. Je dokonce ozdobena Čechovým monogramem a číslem 1.

Reklama

Související témata: