Hlavní obsah

Z nominace na Kanadu vypadli další fotbalisté

PRAHA

Další dva hráče musel oželet trenér české fotbalové reprezentace Karel Brückner před sobotním přípravným duelem s Kanadou v Teplicích, který zřejmě nebude vysílat žádná naše televize. Potíže s achillovkou vystavily stop Vladimíru Šmicrovi z Liverpoolu, svalové zranění v pondělním zápase se Slavií utrpěl liberecký obránce Miroslav Holeňák.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jan Koller se na srazu reprezentace dozvědel o své nominaci na Zlatý míč.

Článek
Fotogalerie

Místo nich kouč povolal Libora Sionka ze Sparty a teplického Petra Voříška. Již v pondělí z nominace vypadli Tomáš Rosický (záda) a Martin Jiránek, jenž si v nedělním zápase italské ligy za Regginu přivodil zranění třísel.

"U Jiránka je to trochu vážnější, než se čekalo, proto jsme se na poslední chvíli rozhodli povolat i Voříška, i když oba hrají na jiných postech," uvedl kouč a prozradil, že zvažoval i nominaci ostravského Pospěcha.

Zatímco Voříšek, jenž si odbyl debut v áčku při závěru kvalifikace v Rakousku, dorazil za týmem do Hotelu Praha až odpoledne, Sionko tam už stihl oběd. "Kdo by na sraz nepřijel rád," vykládal Libor Sionko, jenž se v národním týmu objevil naposledy v září 2002 proti Jugoslávii. "Jsem potěšen, že si na mě pan Brückner vzpomněl, návrat do reprezentace je pro mě velká čest. Budu rád za každou odehranou minutu," dodal.

Koller se dozvěděl, že kandiduje na Zlatý míč

Také z ostatních vyzařovala dobrá nálada. Asi největší radost měl útočník Dortmundu Jan Koller, který se až při obědě dozvěděl, že je mezi 50 kandidáty na vítězství v prestižní anketě Zlatý míč. "Řekl mi to Pavel Nedvěd, vůbec jsem to netušil. Nějak se to ke mně nedoneslo," říkal Koller. "Ale nezaskočilo mi, ustál jsem to," usmíval se.

"Že jsem se dostal do takové společnosti, je pro mě už samo o sobě obrovská pocta. A tím to taky skončí, stejně nedostanu ani bod," řekl vyrovnaně s tím, že by si trofej zasloužil kapitán reprezentace Pavel Nedvěd, jenž patří mezi vážné adepty na její zisk. "Méďovi bych to fakt přál."

Přestože Kanada rozhodně nepatří mezi soupeře zvučných jmen, hráči i trenér jsou v klidu. "Chtěli jsme hrát doma a v závěrečné fázi přicházely v úvahu Litva, Estonsko, Makedonie, Kanada a Austrálie. Druhá alternativa byla v tomto termínu nehrát, což jsme samozřejmě nechtěli," vysvětlil trenér.

Asi bez přenosu televize

Spíš se přetřásalo téma, že sobotní zápas nebude zřejmě vysílat žádná z českých televizí. "Ani mě to moc nepřekvapilo, asi pořád nejsme fotbalový národ," kroutil hlavou kapitán Pavel Nedvěd.

Manažer reprezentace Vlastimil Košťál řekl, že místopředseda svazu Jaroslav Vacek stále vede jednání s TV Nova. "Naděje ještě žije, ale spíš to vypadá tak, že přenos nebude. I když by bylo správné, aby se zápas vysílal."

Mužstvo v úterý odpoledne absolvovalo úvodní trénink na Strahově, v Praze se bude připravovat až do čtvrtečního odjezdu do Teplic.

Reklama