Hlavní obsah

Do skupiny mistrovství Evropy chceme Anglii, shodují se fotbalisté

KYJEV/PRAHA

Proti fotbalistům Albionu by si nejraději zahráli hráči českého národního týmu na mistrovství Evropy v příštím roce. Reprezentanti oslovení deníkem Právo by si největší šance na postup dávali, kdyby jim dnešní los přiřkl jednu z pořádajících zemí (Polsko, Ukrajina), Rusko a Chorvatsko či Řecko. Losování v Kyjevě začíná dnes v 18:00, přímý přenos vysílá ČT 4 a on-line reportáž budete moci sledovat na Sport.cz.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Chceme Anglii, říkají fotbaloví reprezentanti.

Článek

Tomáš Sivok, obránce Besiktase

Nejvíc bych chtěl Anglii, zahrát si proti ní je můj sen. Fandím jí odmala, anglický fotbal jsem vždycky obdivoval. Měl jsem rád Shearera, teď zase Terryho, Lamparda nebo Rooneyho. Z prvního koše by byli papírově nejpřijatelnější Poláci nebo Ukrajina, ze třetího potom Řecko. Hlavně bych se chtěl vyhnout Španělům a Němcům. To jsou podle mě v současné době dva nejsilnější týmy. A když už bychom je měli na turnaji potkat, tak snad jen v další fázi v případě postupu.

Daniel Kolář, záložník Plzně

Abych řekl pravdu, žádnou vysněnou skupinu nemám. Atraktivní je prakticky každý tým, ale kdybych měl vybrat jednoho soupeře, tak jednoznačně Portugalsko. Hraje útočný fotbal, je to obrovský fotbalový pojem. A především má v kádru Ronalda, což je dle mého názoru druhý nejlepší hráč planety.

Michal Kadlec, obránce Leverkusenu

Z hlediska sympatií bych si přál Němce, ale na druhou stranu by to byl strašně těžký soupeř. To samé Španělé, které jsme měli v kvaldě. Ty bych fakt nechtěl. Z hlediska šancí na postup bych k Němcům bral z prvního koše Ukrajinu a ze třetího Řecko. S Řeky navíc ještě hrajeme přátelák, tak bychom je aspoň omrkli.

Jan Rezek, útočník Famagusty

Mým snem je Anglie, to by pro mě osobně bylo fakt velký… Obdivuju hlavně ofenzivní hráče Manchesteru United Rooneyho nebo Ashleyho Younga. Do skupiny k Anglii bych rád některou z pořadatelských zemí a třeba Chorvaty. Sice jsme u nich letos v přípravě dostali na frak, ale myslím, že dvakrát za sebou by nás neporazili.

Daniel Pudil, obránce Genku

Fanoušci by asi chtěli co nejatraktivnější soupeře, já bych z nich vybral Anglii. Když jsme s ní za trenéra Rady hráli ve Wembley přátelák, tak jsem nebyl v nominaci a mrzelo mě to. Z prvního koše by byla nejlepší Ukrajina, tu jsme nedávno porazili. A pak Švédsko nebo Řecko. Hlavně si nepřeju Španěly nebo Nizozemce, to jsou podle mě dva nejlepší týmy současnosti.

Michal Bílek, trenér reprezentace

Chtěl bych pořádající Poláky, tím je vlastně daná volba země, protože Polsko hraje skupinu ve Varšavě a ve Vratislavi. Pak bych bral také Anglii, ale ze třetího koše bych to viděl na Řecko nebo Chorvatsko. Nemyslím, že by vadilo, že v únoru hrajeme v Řecku přátelské utkání. Nerad bych do skupiny znovu Španěly. V kvalifikaci nám to dvakrát bohatě stačilo.

Reklama

Související témata: