Hlavní obsah

Bílek vybral pro reprezentaci hotel Monopol přímo v centru polské Vratislavi

PRAHA

Tajností kolem místa, kde rozbijí během evropského šampionátu v příštím roce svůj tábor, nadělali až za hrob, neutajili však vůbec nic. Nakonec se stejně potvrdilo, že trenér fotbalové reprezentace Michal Bílek společně s manažerem Vladimírem Šmicrem vybrali hotel Monopol přímo v centru polské Vratislavi. „Rozhodlo přání trenéra,“ vysvětlil první muž českého fotbalu Miroslav Pelta, že volbu nechal jen a jen na Bílkovi.

Hotel Monopol ve Vratislavi, kde bude bydlet během evropského šampionátu česká fotbalová reprezentace.

Článek

Trenér Brückner musí obracet oči v sloup... Zatímco on při vrcholných evropských a světových šampionátech volil pro  reprezentaci pobyt v klidu, izolaci a co největším ústranní, Bílek vsadil na pravý opak.

Žádná portugalská Penha Longa, německý Westerburg nebo rakouský Seefeld, kde měl Brückner svůj tým ukrytý před světem v areálech poblíž golfových hřišť, jezer a uprostřed přírody. Jeho pokračovatel Michal Bílek se s hráči vrhnul přímo do centra Vratislavy, neboť vybral hotel Monopol, jenž stojí necelých pět set metrů od hlavního náměstí a od hlavního nádraží.

Nový Městský stadión, kde česká reprezentace sehraje všechny tři zápasy ve skupině s Ruskem, Řeckem a Polskem, je vzdálen od hotelu pět minut.

„V úvahu přicházela ještě Jelení Hora kousek od našich hranic s Polskem. Kdyby se hrál šampionát třeba v Německu, nebyl by problém bydlet tam, ale s dopravou by nakonec mohly přece jen vzniknout problémy. A to nechci nijak podceňovat polskou infrastrukturu,“ naznačil šéf českého fotbalu Pelta, proč nakonec před Jelení Horou a městečkem Trzebnica poblíž Vratislavi dostalo přednost centrum města.

Michal Bílek (vpravo) a manažer české fotbalové reprezentace Vladimír Šmicer vybrali pro fotbalisty hotel přímo v centru města.foto: Právo/Petr Horník Hotel nabízí ubytování ve 107 pokojích a 14 apartmánech, jsou v něm dvě restaurace, pět konferenčních místností, posilovna a lázně. Noc ve dvoulůžkovém pokoji vyjde od tří do osmi tisíc korun, ubytování v apartmánech stojí od čtyř do čtrnácti tisíc.

Jeden z pokojů v hotelu Monopol, kde budou ubytováni čeští fotbalisté.

Příprava českých fotbalistů bude probíhat na někdejším ligovém stadionu Slasku Vratislav. „Je tam centrum klubu s tréninkovými podmínkami na nejvyšší úrovni,“ vysvětloval Pelta další důvod, proč se trenér Bílek rozhodl rozbít tréninkový tábor ve městě.

Přípravu na evropský šampionát zahájí jeho tým 29. února v Dublinu zápasem proti Irsku, tradiční soustředění proběhne od 20. do 27. května v Rakousku, kde reprezentace sehraje další přípravné utkání se soupeřem, o němž se teprve jedná. Generálku před cestou do Polska pak absolvuje národní tým doma 1. června proti Maďarsku.

Reklama

Související témata: