Hlavní obsah

Pelta věří, že Bílek zůstane u fotbalové reprezentace i po ME

PRAHA

Předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta očekává, že trenér Michal Bílek zůstane u národního týmu i po červnovém mistrovství Evropy a povede reprezentaci v další kvalifikaci o postup na mistrovství světa v roce 2014 v Brazílii. Řekl to deníku Sport.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Michal Bílek povede národní tým i po evropském šampionátu.

Článek

Podle Pelty bude Bílek u národního týmu pokračovat, ať se na mistrovství Evropy stane cokoliv. "Myslím, že máme realizační tým i mužstvo takové, že máme šanci porvat se o dobré umístění na Euro. Myslím, že to zvládneme, tím pádem nebude důvod dělat personální změny. Tak bych si to přál, každé změny stojí peníze," uvedl Pelta.

Ředitel FK Jablonec Miroslav Pelta byl zvolen předsedou Fotbalové asociace České republiky.foto: ČTK/Radek Petrášek

V rozhovoru pro Sport prohlásil, že Bílkovi se díky postupu na ME prodloužila smlouva a platí i pro další kvalifikační cyklus. Fotbalová asociace však později jeho vyjádření korigovala s tím, že ve smlouvě s Bílkem je opce na případné využití jeho služeb do konce roku 2013, tedy na boje o MS v Brazílii.

"V tomto okamžiku platí, že asociace automaticky prodloužila smlouvu Michalu Bílkovi do konce závěrečné fáze EURO 2012, což odpovídá stávajícímu kontraktu. Zároveň má FAČR opci na prodloužení smlouvy s trenérem reprezentace na příští kvalifikační cyklus. Tedy do 31. prosince 2013," stojí v prohlášení asociace.

Bílek je u týmu od podzimu roku 2010, kdy jej do funkce dosadil tehdejší šéf českého fotbalu Ivan Hašek. I když byl Bílek několikrát během evropské kvalifikace kritizován, tým dovedl na Euro, kde se Češi představí popáté za sebou.

Reklama