Hlavní obsah

Futsalisté podlehli Chorvatsku a mistrovství Evropy pro ně končí

SPLIT

Čeští futsalisté prohráli i ve druhém utkání na mistrovství Evropy a turnaj pro ně končí už po základní skupině. Po porážce 1:3 s Rumunskem v sobotu nestačili na domácí Chorvatsko, kterému po přestřelce v závěru podlehli 4:5. Neobhájí tak bronzové medaile z minulého šampionátu.

Foto: Šefr Igor, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Češi potřebovali k postupu vyhrát o dvě branky. To jim zřejmě svazovalo nohy a přes obranu Chorvatů se jim v první půli nedařilo dostat do šance. Naopak domácí reprezentanti se dostávali do šancí až příliš snadno většinou po individuální akci. Odměnou jim byl úvodní gól, který vstřelil Grčič s přispěním teče Kopeckého.

V další dobrých pozicích vychytal Chorvaty brankář Gerčák, kterému pomohla i dvakrát tyč. Ani český gólman nestačil krátce po změně stran na Marinoviče, který zůstal před Gerčákem zcela sám, udělal gólmanovi kličku a střelou do odkryté branky zvýšil.

V tu chvíli už nezbývalo trenérovi Tomášovi Neumannovi nic jiného, než vsadit vše na jednu kartu a pustit se do hry bez brankáře. Své ovoce to přineslo už po minutě, kdy po rychlé kombinaci snížil Belej.

Chorvaté ale využili power play soupeře a trefili prázdnou branku přes celé hřiště a s českými nadějemi to vypadalo špatně.

Jenže pak Kopecký a po něm Roman Mareš po vydařené individuální akci srovnali na 3:3. Místo obratu ale přišel přímý kop Chorvatů a střela Novaka, která znamenala rozhodující ránu. Zvláště když vzápětí přišel další gól přes celé hřiště. Na vyřazení Čechů už nic nezměnil ani vlastní Novakův gól.

Mistrovství Evropy ve futsalu
Skupina A (Split)
Česko - Chorvatsko 4:5 (0:1)
Branky: 24. Belej, 35. Kopecký, 37. R. Mareš, 38. vlastní Novak - 23. a 38. Marinovič, 9. Grčič, 29. Despotovič, 37. Novak. ČK: 39. Frič (ČR).
Sestava Česka: Gerčák - R. Mareš, Frič, M. Mareš, Rešetár - Žďánský, Novotný, Oliva, Kopecký, Sláma, Janovský, Belej. Trenér: Neumann.
Konečná tabulka
1.Chorvatsko22007:56
2.Rumunsko21014:33
3.Česko20025:80
Skupina B (Záhřeb)
Ukrajina - Španělsko 1:4 (0:4)
Konečná tabulka
1.Španělsko22008:36
2.Ukrajina21017:73
3.Slovinsko20025:100

Reklama

Související témata: