Hlavní obsah

Pelta chystá fotbalovou slávu na usmířenou. A za lidové vstupné

Kouč reprezentační jedenadvacítky Jakub Dovalil povýšil. Nebo mu spíše přibude práce, neboť kromě působení u svého mládežnického týmu se stal zároveň asistentem trenéra Michala Bílka u áčka. Toto místo bylo volné poté, co Luděk Klusáček prchnul loni za svým šéfem Ivanem Haškem do Arábie a Bílkovi tak zůstali k ruce jen jablonecký kouč František Komňacký a trenér brankářů Jan Stejskal.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miroslav Pelta chystá na červen velkou fotbalovou slávu.

Článek
Fotogalerie

Červen bude mít mladý kouč Jakub Dovalil pořádně našlapaný. Nejprve pojede s áčkem na soustředění do Rakouska, poté se zase ujme jedenadvacítky, aby s ní absolvoval kvalifikaci o evropský šampionát této věkové kategorie proti Černé Hoře a Andoře, 5. června se už bude zase hlásit Bílkovi v polské Vratislavi, aby mu byl k dispozici pro EURO 2012. „U áčka bude do skončení evropského šampionátu, pak teprve rozhodneme co dál,“ vysvětloval trenérskou rošádu první muž českého fotbalu Miroslav Pelta.

Ten před odjezdem na EURO chystá pro všechny fanoušky a příznivce velkou slavnost fotbalu, která se bude konat 1. června při příležitosti přípravného zápasu s Maďarskem v Praze na Letné. „Sliboval jsem přece akci na usmířenou s fanoušky, kteří národní tým kritizovali po jeho návratu z barážového utkání v Černé Hoře. Jde a půjde nám o to, aby národní tým přijelo na šampionát do Polska podpořit co nejvíc našich diváků. Proto se zápasem s Maďarskem bude spojený bohatý program, pozveme bývalé internacionály a ligové kanonýry, chystáme velkou autogramiádu. Prostě – bude to velká slavnost fotbalu za lidové vstupné,“ přibližoval Pelta svou představu slávy chystané na 1. června. Ta by ostatně měla pokračovat i v Polsku, neboť po vzoru osvědčených Českých domů při olympijských hrách by měl podobný Český fotbalový dům fungovat i ve Vratislavi, kde Bílkův celek odehraje všechny tři zápasy základní skupiny. Ještě před generálkou s Maďarskem se český tým utká během rakouského soustředění s Izraelem. Zápas by se měl hrát s největší pravděpodobností v Grazu.

Reklama

Související témata: