Hlavní obsah

Jednadvacítka vyzkouší v přípravě v Rumunsku sedm nováčků

PRAHA

Sedm nováčků povolal trenér české fotbalové jednadvacítky Jakub Dovalil k přípravnému utkání v Rumunsku, které čeká "lvíčata" příští středu 29. února. V osmnáctičlenné nominaci chybějí zranění útočníci Václav Kadlec a Matěj Vydra, kvůli zdravotním problémům scházejí také brankář Roman Valeš a sparťanský záložník Ladislav Krejčí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér české reprezentace do 21 let Jakub Dovalil.

Článek

"Utkání pro nás bude mít vyloženě přípravný charakter. Chceme dát šanci dalším talentovaným hráčům, kteří se prosadili v lize a startovali na mistrovství Evropy devatenáctek," řekl kouč na dnešní tiskové konferenci.

Na loňském šampionátu v Rumunsku, kde tým do 19 let vybojoval stříbro, startovali z nynějšího Dovalilova výběru brankář Tomáš Koubek, obránci Martin Hála a Tomáš Kalas a univerzál Tomáš Přikryl.

Češi si Rumunsko vybrali záměrně s ohledem na červnový duel evropské kvalifikace proti Černé Hoře. "Oba týmy hrají balkánským stylem, utkání v Rumunsku nás dostatečně prověří," řekl Dovalil, jehož svěřenci zatím vedou svou kvalifikační skupinu.

Původně se utkání mělo konat v Bukurešti, soupeř ale nakonec kvůli sněhovým přívalům dějiště změnil. Hrát se bude na vyhřívaném trávníku v Ploješti.

Reklama

Související témata: