Hlavní obsah

Limberský ve fotbalové reprezentaci nahradí zraněného Hubníka, Štajner jede místo Rosického

PRAHA

Trenér fotbalové reprezentace Michal Bílek musel udělat zatím dva zásahy do kádru, který si vybral na středeční test v Irsku. Obránce Plzně David Limberský nahradil Romana Hubníka z Herthy. Ten musí první akci národního týmu v kalendářním roce vynechat kvůli zranění nártu. Večer mluvčí národního týmu Jaroslav Kolář potvrdil informaci, že jet nemůže ani Tomáš Rosický. A místo se tak uvolnilo pro Jiřího Štajnera z Liberce.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňští fotbalisté Milan Petržela (vlevo) a David Limberský se potkají i na reprezentačním srazu.

Článek

Trenér Arsenalu Arsen Wenger po nedělním utkání svého týmu s Tottenhamem (5:2) naznačil, že Rosický může být mimo hru.Tak jako již mnohokrát se to nakonec potvrdilo, i když utkání dohrál a nemusel být střídán. "Míří na vyšetření zad," oznámil mluvčí národního týmu Jaroslav Kolář.

Wenger, jehož tým zažívá perný boj o místo zaručující účast v Lize mistrů, uvedl, že Rosický možná bude chybět déle. Další ligové utkání hraje londýnský tým v sobotu v Liverpoolu.

Špílmachr Severočechů Štajner ještě v sobotu čelil otázkám, co říká tomu, že není v reprezentaci. Záhy se dočkal obratu... Naposledy se v českém dresu objevil 9. února 2011 v Pule proti Chorvatsku. Odehrál necelou půlhodinu.

Tehdy se v kádru potkal i s Limberským, pro něhož to rovněž byla poslední  reprezentační zkušenost. Odehrál třináct minut. Zatím má na kontě šest startů v reprezentaci, Štajner už 36.

Dodatečným povoláním Limberského se rozšiřuje plzeňská "ekipa" v národním týmu: na Irsko byli nominováni také jeho spoluhráči František Rajtoral, Milan Petržela a Daniel Kolář. Plzeňským hráčem je také Jan Rezek, který momentálně hostuje ve Famagustě. A ještě na podzim plzeňský dres oblékal i záložník Petr Jiráček.

Rovněž Hubník o víkendu odehrál celý ligový zápas, a to v Augsburgu, ale hned po něm prý cítil potíže. "Hubník jde v pondělí v Německu na vyšetření," uvedl trenér národního týmu Michal Bílek.  Hertha zažívá těžké chvíle, hrozí jí sestup. Obrat nepřinesl ani nový kouč Rehhagel. Hubník byl dosud hráčem patřícím do základu Herthy. Ta v příštím kole hraje s Brémami.

Národní tým se sejde v Praze v pondělí po poledni.

Reklama

Související témata: