Hlavní obsah

Po přestávce umřeli, řekl po zápase Nedvěd

TEPLICE

První poločas fotbalisté Kanady českému národnímu týmu srdnatě vzdorovali. Rychlý gól Heinze krátce po obrátce však exotického soupeře zlomil a pak už následoval koncert v podání českého týmu.

Článek

"Po přestávce a v průběhu druhého poločasu Kanaďané umřeli. Úplně fyzicky odešli. Počítali jsme s tím, protože tempo bylo vysoké a soupeř se během prvních pětačtyřiceti minut rval o každý balón," mínil kapitán českého národního týmu Pavel Nedvěd.

Obránce Marek Jankulovski patřil znovu k pilířům obrany, navíc proměněnou penaltou vnesl do českých řad klid. "Kanada do přestávky dobře bránila, měla i několik šancí. Po změně stran však odešla a my jsme ukázali, co umíme." Při pokutovém kopu nezaváhal ani na okamžik. "Byl jsem určený s Honzou Kollerem. Zeptal jsem se ho a šel na to. Čekal jsem do poslední chvíle na pohyb brankáře. Bylo to s přehledem," smál se zadák z Udine.

Tři premiérové trefy

Když k jeho trefě přidal druhý zásah české strany Marek Heinz, zůstalo jedinou otázkou, jak vysoké bude konečné skóre. "Přitom jsem trošku škobrtnul a jen tak tak jsem stačil míč zpracovat na prsa. Bylo jasně vidět, že kluci je během prvního poločasu načali. My jsme pak přišli do druhé půle čerství a krásně to tam padalo," smál se borec, který v národním dresu zaznamenal první branku.

Stejně jako Rudolf Skácel, jenž dokonce skóroval v prvním utkání v reprezentačním dresu. "To je jenom takový bonbónek navíc. Hlavně jsem rád, že mám premiérový start za český tým za sebou a vyhráli jsme. Dobře jsme věděli, že Kanada bude hrát zodpovědně a zezadu, proto jsme museli být trpěliví," líčil taktiku další z náhradníků. Trefil se pouhých sedm minut poté, co nahradil Kollera. "Zařval jsem si na Marka Heinze, měl jsem dost času, takže jsem si stačil míč přiťuknout a vypálit křížem přesně, jak jsem chtěl."

Třetím borcem z lavičky, který se zapsal mezi střelce byl Libor Sionko. Brankáře soupeře pokořil v desátém utkání za Česko. "Zpočátku jsem byl trošku zahlcený, chvíli mi trvalo, než jsem se rozdýchal. Hezky jsme si zahráli. Po druhé brance totiž Kanada odpadla. Při gólu jsem to měl snadné, protože se obránci soustředili na Kollera a já měl dost prostoru," líčil útočník, jenž se v nominaci objevil až dodatečně za Šmicera.

Vítězná série trvá

Český tým díky vítězství prodloužil sérii utkání bez porážky na devatenáct, navíc nenašel přemožitele během posledních dvou kalendářních let. "Jsem maximálně spokojený. Rok jsme zakončili dobře. Jen kdyby to pokračovalo. Navíc si myslím, že lidé viděli docela dobrý fotbal, i v koncovce jsme měli pěkné věci," hodnotil Nedvěd.

Nikomu nezkazil radost ani gól inkasovaný dvě minuty před koncem. "Špatně jsme si tam protihráče přebrali, navíc měl Radzinski kliku, protože míč se k němu odrazil od brady Petra Johany. Ale hlavní je, že jsme sezónu zakončili vítězstvím a udrželi neporazitelnost," zakončil Tomáš Ujfaluši.

Reklama

Související témata: