Hlavní obsah

O Australanech toho mladíci moc nevědí

Viktor NosekPrávo

V pátek vypukne pro fotbalovou dvacítku ve Spojených arabských emirátech mistrovství světa! V prvním utkání čekají na Česko Australané. Jaká je situace v týmu? "Přichází velké napětí. Atmosféra několik hodin před startem graduje," řekl Právu z Dubaje trenér Pavel Vrba. Co však překvapuje, je fakt, že toho o soupeři moc nevědí...

Článek

Třicetistupňová vedra, prostředí a podmínky ovšem ideální. Mužstvo si podle kouče nemůže dosud absolutně na vůbec nic stěžovat. "Hráči už se aklimatizovali. Zdravotně jsou až na Romana Hubníka, který má problémy s kolenem, v pořádku," vyprávěl Vrba.

Dnes je reprezentace v Dubaji již osmým dnem. Jediným zádrhelem byla skutečnost, že výpravě uletělo vinou zpoždění spoje z Prahy letadlo v Düsseldorfu, a tak se nakonec vydala do místa konání z Frankfurtu...

Tento týden se k týmu připojila i dvojice fotbalistů z Plzně Knakal-Procházka, která cestovala až po ligovém utkání s Olomoucí. Po odvetě v Sofii se směr Dubaj vydají islávisté Latka s Fořtem. Dvacítka stihla už sehrát na místě i jeden přípravný zápas. Domácí reprezentaci udolala 2:1. "Nebyl jsem spokojen s tím, jak kluci zvládli utkání takticky. Ale připisoval jsem to ještě únavě a změně prostředí. Vše jsme si vyříkali u videa," uvedl Vrba.

Nedostal kazetu

Co lze čekat od Australanů? Kouč může jen tušit. Měl slíbenou kazetu s jejich zápasy, ale do rukou ji nakonec nedostal! "Moc toho nevíme," uznal překvapivě asistent trenéra Komňackého v Baníku Ostrava. "Ale můžeme čekat podobný způsob jako od Angličanů. Určitě budou hodně důrazní..."

Češi chtějí soupeře zničit aktivní hrou s ofenzívním rozestavením 4-3-3. "O sestavě mám jasno. Hráči jsou napjatí a hodně zvědaví, kdo bude hrát. Proti přípravnému zápasu s Německem z počátku listopadu, který jsme vyhráli 3:0, se naše jedenáctka bude lišit jen na dvou postech," řekl Vrba. Jak tehdejší sestava vypadala? Grigár - Procházka, Knakal, Dosoudil, Šíma - Limberský, Sivok, Volešák - Rilke, M. Hubník, Petržela.

Před odletem si reprezentace stanovila jasný počáteční cíl: postup ze skupiny. Po Australanech na ni čekají ještě Brazilci a Kanaďané.

Reklama

Související témata: