Hlavní obsah

Los stíhá los, fotbalisté čekají na soupeře v boji o MS

Sotva se česká výprava vrátila z losu závěrečného turnaje mistrovství Evropy, už ve čtvrtek poletí do Frankfurtu nad Mohanem, kde se v pátek v podvečer losuje kvalifikace MS 2006, jehož hostitelem bude Německo.

Foto: Novinky s použitím fifaworldcup.yahoo.com

DEFAULT TITLE

Článek

"Po čtvrteční schůzce, na níž chceme uzavřít ubytování v Portugalsku, odletí do Německa místopředseda ČMFS Vacek, generální sekretář svazu Fousek, šéf reprezentace Košťál a samozřejmě trenér Brückner. Do kvalifikace bychom měli vstoupit na podzim roku 2004," uvedl český fotbalový diplomat Jaroslav Dudl.

Česká reprezentace je opět v prvním losovacím koši, celkem jich je sedm. Kvalifikačních skupin bude osm, z toho tři sedmičlenné, ostatní šestičlenné a podle dobře informovaných kruhů by právě do jedné takové mělo být nasazeno i Česko. Z osmi skupin postoupí přímo jejich vítězové a dva nejlepší týmy z druhých míst. Zbylých šest druhých celků se utká v dodatečné baráži.

Celkem se přihlásilo do kvalifikace 51 evropských zemí. Německo jako pořadatelská země postupuje přímo, Evropa má k dispozici na MS 13 míst.

Reklama

Související témata: