Hlavní obsah

Už nechci Nizozemsko, přeje si Brückner před losem

PRAHA

Páteční losování kvalifikace fotbalového mistrovství světa bude ve Frankfurtu nad Mohanem sledovat i trenér české reprezentace Karel Brückner. Ten v rozhovoru pro Právo potvrdil, že dostat do třetice Nizozemsko by jej příliš nenadchlo: "Když máte pořád jednoho soupeře, byť zajímavého, atraktivita se vytrácí."

Foto: archiv

KAREL BRÜCKNER. Narozen 13. listopadu 1939. Bilance roku 2002: 10 utkání - 8 výher, 2 remízy. Bilance roku 2003: 9 utkání - 8 vítězství, 1 remíza.

Článek

V pátek vás čeká další losování. Tentokrát kvalifikace mistrovství světa. S jakou představou poletíte do Frankfurtu nad Mohanem?

To není o představách, ale o realitě. Bylo mi některými médii vytýkáno, že jsem byl při losu mistrovství Evropy a po něm naštvaný. Tak to není, ale vezměte si tu logiku. Když jste v koši B a dostanete z koše A Nizozemsko, zajásáte. Když je situace opačná, tak to vezmete. Když ale dostanete Nizozemsko ze třetího koše, je to mrzuté. Rozdělení do košů, kdy se Nizozemsko dostane do třetího, není asi nejlepší, je to pikanterie, ale musím to brát jako realitu.

Nizozemsko ale můžeme dostat i v kvalifikaci na mistrovství světa...

To je bohužel zase realita, proto nejedu do Frankfurtu s nějakými konkrétními představami. Uměl bych si představit skupinu, která by byla relativně schůdnější, ale i tak atraktivní, jako můžeme dostat velice těžkou a přitom z pohledu fanoušků ne tak přitažlivou. Stát se může cokoliv. Ale tím rozhodně nechci říct, že mi je jedno, koho dostaneme. To vůbec ne! A když jste se zmínil o Nizozemsku, tak ať ho zase dostaneme a bude pokoj od všech spekulací.

To myslíte vážně?

Ne, dělám si legraci. Upřímně řečeno, už se máme navzájem dost a nemusíme spolu pořád hrát. Raději bych hrál třeba s Anglií, ale tu dostat nemůžeme, nebo s jiným přitažlivým a kvalitním soupeřem. Když pořád máte jednoho soupeře, byť zajímavého, atraktivita se z toho vytrácí.

Reklama