Hlavní obsah

Soupeři pro jaro: Itálie, Irsko a Japonsko

PRAHA

Ve čtvrtek odpoledne odletěla čtveřice českých zástupců na páteční podvečerní los kvalifikace MS 2006 do Frankfurtu nad Mohanem. Vedle očekávání jmen soupeřů pro boje o světový šampionát, bude česká delegace také vyjednávat přípravné jarní zápasy. Zatím jsou známi tři možní soupeři, ale utkání s Itálií, Irskem a Japonskem ještě nejsou defenitivně stvrzené.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Karel Brückner už zná některé soupeře reprezentace pro jarní zápasy

Článek

"Pro první únorový termín jsme si vybrali Italy, kteří s námi také chtějí hrát. Zápas by se uskutečnil v Itálii. V březnu bychom měli hrát v Irsku. Na duben je rozjednán první domácí zápas a soupeřem by měli být Japonci. Před odjezdem na MS bychom chtěli odehrát ještě dvě utkání," uvedl trenér Karel Brückner.

"Jejich termíny jsou už dané. Někdy 1. nebo 2. června venku a pak 5. nebo 6. června zápas doma, kterým bychom se rozloučili. Měli by to být soupeři zajímaví, ale i s ohledem na fakt, že první zápas v Portugalsku sehrajeme s Lotyšskem. Zájem mají například Dánové a Švýcaři," dodal Brückner.

V kvalifikaci chce Brückner šest soupeřů

O soupeřích pro kvalifikaci MS kouč příliš nepřemýšlí, ale zdůrazňuje, že los je velice důležitý. Osobně by bral spíše šest soupeřů. Český tým je v prvním koši, Nizozemci ve druhém. Teoreticky by mohli být vylosováni stejní soupeři, jaké český tým měl v kvalifikaci na ME 2004.

"Ubude sice přípravných zápasů, ale ty soutěžní jsou vždycky zajímavější. Přípravný je pro diváky zajímavý, pokud je atraktivní soupeř," uvedl trenér. V kvalifikaci MS se budou hrát převážně dvojzápasy, a to dva na podzim příštího roku a čtyři v roce 2005.

Baráž už nikdo nechce

"Bude to asi poslední kvalifikace s baráží, proti které vystupujeme nejenom my, ale i další země. Například v kvalifikaci na EURO 2008 by se mělo hrát v sedmi skupinách, z nichž postoupí první dva týmy a počet účastníků doplní pořádající Rakušané a Švýcaři," uzavřel Fousek.

Reklama