Hlavní obsah

Fotbalisté se losu už jen smáli

PRAHA

Potřetí v řadě narazí česká fotbalová reprezentace na Nizozemsko. Po kvalifikaci o ME nám los evropského šampionátu přisoudil stejného soupeře do skupiny v Portugalsku, v pátek si pak osud zalaškoval znovu a soupeři se utkají i v kvalifikační bitvě o MS 2006.

Foto: ČTK

Jan Koller se raduje ze vstřelené branky do sítě Nizozemců.

Článek

"Už jsem se tomu jen zasmál. Vím, že je to los a nic s tím nenadělám, takže jsem to raději nijak nekomentoval," pokrčil rameny reprezentační obránce Marek Jankulovski, který průběh losu sledoval přímo v italské televizi.

Rosický: Skupina je těžká

"Sledovali jsme to společně s Honzou Kollerem a shodli jsme se, že s těmi Nizozemci už je to hrůza. Koho to má pořád bavit," kroutil hlavou záložník Tomáš Rosický.

"Skupina je těžká, protože ani Rumuni, Finové a Makedonci nebudou jednoduchými soupeři. Ty další dva prakticky neznáme." Rosický však nad nepřízní osudu nenaříkal. "Ani další skupiny nejsou snadné. Při kvalifikaci na mistrovství světa je rozdělení týmů zhuštěné," bral všechno s nadhledem špílmachr Dortmundu.

Čech: Tušil jsem to dopředu

"Jeden soupeř byl jasný předem - Nizozemsko. To jsem říkal ještě před losem, že je zase dostaneme. Znovu máme velice těžkou skupinu. Kromě Nizozemska budou obtížnými soupeři i Finové a hodně nepříjemní Makedonci," říkal gólman Petr Čech.

"Do Arménie to bude pořádný kus cesty a v duelech s Andorrou se poperou kanonýři o titul krále střelců skupiny. Navíc o dvou posledně jmenovaných týmech vůbec nic nevíme. Pokud však chceme postoupit, nemůžeme na soupeře koukat," dodal Čech.

Šmicer: Pozor na Rumunsko

Útočník Vladimír Šmicer sledoval los v televizi a nebyl Nizozemskem překvapen: "Je to neuvěřitelné, ale je to tak. Tušil jsem to. Máme těžkou skupinu, což není výmluva a ani nebrečím."

"Musíme se tím prokousat a skončit v horším případě druzí. Kromě nás a Nizozemců se budou chtít do boje o první dvě postupová místa zapojit i Rumuni. Doma nesmíme nic ztratit a zvenku co nejvíc bodů přivézt," počítal hráč Liverpoolu.

Rovněž Jankulovski spatřuje hlavního soupeře na postup vedle Nizozemska v Rumunsku a Makedonii. "Tyhle týmy jsou skutečně skvělé. O těch dalších soupeřích moc informací nemám," přiznával obránce Udine.

Reklama

Související témata: