Hlavní obsah

Pod stromeček jen čtyři vstupenky na EURO

PRAHA

Výhradně přes Českomoravský fotbalový svaz mohou získat fanoušci vstupenky na utkání české fotbalové reprezentace na ME, jež bude v červnu příštího roku hostit Portugalsko. Na jednotlivé zápasy může každý žadatel získat maximálně čtyři vstupenky, pro utkání Brücknerových svěřenců v základní skupině je k dispozici šest, respektive devět tisíc lístků.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Na poslední utkání ve skupině se do Lisabonu může těšit až 9 tisíc fanoušků.

Článek

Vstupenky budou prodávány pouze přes internet prostřednictvím elektronického formuláře. Ten bude zveřejněn v pondělí 29. prosince 2003 na stránkách www.fotbal.cz, svaz již dopředu upozorňuje, že nebude akceptovat žádosti doručené jiným způsobem. "Všichni zájemci najdou 29. prosince na stránkách podrobný manuál, jak při získávání lístků postupovat," řekl pro Sport.cz Vít Pavlusek z tiskového oddělení ČMFS.

O konkrétním počtu lístků, které UEFA přidělí národním asociacím, bylo rozhodnuto na workshopu v Lisabonu, který proběhl v závěru minulého týdne. "Dostaneme přiděleno dvacet procent kapacity stadiónu," přiblížil výsledky setkání Pavlusek. "To činí v Aveiru, kde se hrají první dva zápasy, šest tisíc vstupenek. Na třetí zápas, který se odehraje na větším stadiónu v Lisabonu, můžeme prodat devět tisíc vstupenek," dodal.

Lístky na jméno

Na každé utkání může jeden konkrétní žadatel získat čtyři vstupenky. Ceny lístků na zápasy v základní skupině se budou pohybovat v relacích 35, 55 a 100 eur. Na čtvrtfinále, semifinále a finále pak 40 - 270 eur. Čeští fanoušci budou platit vstupenky v korunách s ohledem na aktuální směnný kurz.

"Žadatel o vstupenky bude muset současně dodat osobní údaje, takže lístky budou vlastně na jméno. UEFA doufá, že tak předejde nelegálnímu obchodování se vstupenkami," řekl Pavlusek, s tím, že žádné další akce pro české fanoušky svaz nechystá. "ČMFS bude pouze prodávat lístky. Rozhodně se nebude se podílet na organizaci dopravy či ubytování," přiblížil.

A jak to bude při postupu Čechů ze skupiny? "O lístky je v tomhle případě třeba žádat dopředu," vysvětlil Pavlusek. "Mimo ČMFS se dají lístky získat přes UEFA, ale pak si zájemce už nemůže pořídit vstupenky přes domácí svaz. Pokud bude uchazečů o lístky více než přidělených vstupenek, bude rozhodovat los," uzavřel.

DatumZápasStadiónPočet vstupenek
15. červnaČesko vs LotyšskoAveiro6000
19. červnaNizozemsko vs ČeskoAveiro6000
23. červnaNěmecko vs ČeskoLisabon (J. Alvalade XXI)9000

Reklama

Související témata: