Hlavní obsah

Vstupenky na Euro až v květnu

PRAHA

Českomoravský fotbalový svaz registruje od pondělí žádosti o vstupenky na utkání českých fotbalistů na finálovém turnaji Euro 2004 v Portugalsku, do ruky se vstupenky zájemcům ovšem dostanou nejdříve v polovině května. Evropská fotbalová unie se snaží co nejvíce zabránit černému obchodu a distribuci chce spustit co nejpozději.

Článek

Zamezit nepovolenému obchodu se vstupenkami má i vybraný model registrace. Každý zájemce může na internetových stránkách svazu žádat o čtyři vstupenky na každé utkání českých fotbalistů. Do registračního formuláře zájemci vyplňují i osobní údaje a lístky tak budou prakticky přidělovány na jméno.

"Systém registrace běží bez technických potíží, počet zájemců už překročil tisícovku," řekl Sportu.cz mluvčí ČMFS Daniel Macho. Podle něj je stávající systém registrace přes internet pro některé fanoušky složitější, fotbalový svaz k němu ale přistoupil proto, že jej využívá UEFA a hlavně kvůli jednoduchému a rychlému zpracování dat.

Platba jen v hotovosti, lístky v květnu

Registrace probíhá zcela v moderním duchu, platba vstupenek však bude možná jen v hotovosti. "Chceme zajistit maximální možnou průhlednost. Platba v hotovosti je průkaznější než platba převodem, snáze případně dohledáme, kdo konkrétně co zaplatil. Převody mezi bankami navíc nejsou kolikrát nejrychlejší," tlumočil Macho názor svazu.

Vstupenky budou zaregistrovaní zájemci muset uhradit ve dnech 16. - 20. února 2004. Pro platbu zatím svaz vyčlenil v republice jen dvě místa - své sídlo v Praze a sídlo Řídící komise ČMFS pro Moravu v Olomouci. Podle Macha se o rozšíření počtu platebních bodů neuvažuje. "Návalů se nebojíme. Pro příjem peněz bude vyčleněna speciální část sekretariátu svazu, máme zkušenosti s prodejem lístku na kvalifikační zápasy," uvedl.

Po zaplacení si fanoušci na fyzické předání vstupenek budou muset ještě nějaký čas počkat. UEFA totiž minimálně do poloviny května nezahájí distribuci. "Unie se snaží držet vstupenky co nejdéle, aby maximálně zamezila možným spekulacím," řekl Macho. Vstupenky budou k převzetí opět jen v Praze a Olomouci.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články