Hlavní obsah

Potvrzeno: Škorpil povede jedenadvacítku

PRAHA

Výkonný výbor Českomoravského fotbalového svazu na svém čtvrtečním zasedání podle očekávání potvrdil Ladislava Škorpila ve funkci trenéra fotbalistů reprezentační jedenadvacítky. Kouč Liberce nabídku svazu přijal již před deseti dny, schválení exekutivou bylo formálním krokem.

Foto: ČTK/Radek Petrášek

Trenér Liberce Ladislav Škorpil.

Článek

Škorpil byl sice jmenován trenérem lvíčat, zatím ale nepodepsal smlouvu. Není totiž vyřešeno, zda bude pouze trenérem jedenadvacítky, nebo současně povede i liberecký Slovan. "Zatím to nebylo vyřešeno, k rozhodnutí dojde později," přiznal generální sekretář svazu Petr Fousek, že není vyloučeno Škorpilovo jarní působení o dvou celků.

Škorpil byl po většinu kariéry spojován s královéhradeckým fotbalem, ale trénoval i Dunajskou Stredu, Duklu Praha a mládežnické výběry v nižších věkových kategoriích. Do Liberce přišel před pěti lety, v roce 2002 ho dovedl k mistrovskému titulu a čtvrtfinálové účasti v Poháru UEFA. V Liberci je nyní rovnocenným partnerem Stanislava Grigy.

Svazový výbor se také shodl na tom, že trenérem týmu do 18 let bude Josef Pešice, někdejší kouč Jablonce, Slavie a Teplic, který je v současném době zaměstnancem pražské Sparty. V ní pracuje jako klubový šéftrenér mládeže.

Reklama