Hlavní obsah

Škorpil už tvoří novou jedenadvacítku

Karel FeltSport.czPrávo

V pondělí se poprvé v roli trenéra české fotbalové reprezentace do jedenadvaceti let oficiálně představil Ladislav Škorpil. Dává dohromady nejen nový realizační tým, ale především mužstvo, které bude od podzimu bojovat v kvalifikaci o postup na ME 2006. To je hlavní cíl pro nového kouče na lavičce lvíčat.

Foto: ČTK/Radek Petrášek

Jednadvacítka formuje přípravu na novou sezónu

Článek

Škorpil tvoří i nový realizační tým, jeho asistentem bude úspěšný kouč Zlína Vlastislav Mareček. "Má zkušenosti z mládežnických reprezentací a je úspěšným ligovým koučem. Navíc je dobré, když ve dvojici je jeden starší a zkušenější a jeden mladší trenér," uvedl hlavní důvody této volby Ladislav Škorpil.

Pozval třicítku

Na první soustředění, které se uskuteční 17. a 18. února v Nymburce pozvala Škorpil třicet hráčů. "Chybějí mezi nimi hráči působící v zahraničí, kteří přicházejí v úvahu, konkrétně Kolář z Anderlechtu, Limberský z Modeny, Svěrkoš z Mönchengladbachu a Trojan ze Schalke," uvedl kouč.

Při nominaci vycházel z ročníků narození 1983 a 1984. Základem je tým do dvaceti let, který hrál loni na mistrovství světa, a hráči z minulé jedenadvacítky, kteří mohou nastoupit i v té nové.

Sleduje i mladší

"Vycházeli jsme při výběru z podzimních statistik. Samozřejmě neopomeneme ani mladší fotbalisty, jako jsou ostravský Varadi nebo Malcharek působící ve Spartě. Víme o Papadupolosovi v Arsenalu. Nemám obavu ani o pozici brankáře. Dobře se jeví Grigar, který přišel do Sparty a pokud bude chytat, bude přínosem i Křížek, důležité je, aby ve druhé lize nastupoval za Prachatice pravidelně. Hledat budeme i další," řekl Škorpil.

Herní premiéru nového týmu obstará dvojzápas 18. února s Hradcem Králové v Nymburce od 10.30 a 12.15 h. Na jaře se pak tým utká 31. března v Bratislavě se Slovenskem, 28. dubna bude hrát v Bulharsku a 22. května doma přivítá mladé Turky.

Nominace fotbalové jednadvacítky:
brankáři:
Grigar (Sparta), Křížek (Prachatice), Daněk (Ostrava)
obránci:
Knakal, Procházka a Šíma (oba Plzeň), M. Zachariáš a Nachtman (oba Slavia), Dosoudil (Sparta), R. Hubník (Olomouc), Kaufman (Pardubice), Šourek (Jihlava)
záložníci:
Sivok a Volešák (oba Sparta), Bílek a Michal (oba Blšany), Kadlec a Petržela (oba Synot), Klein (Teplice), Hottek (Žižkov), Latka (Slavia), Magera (Ostrava), Schwarz (Brno), Svátek (Most)
útočníci:
Jun (Sparta), Fořt (Slavia), M. Hubník (Olomouc), Rilke (Teplice), Simr (Brno), Bednář (Ml. Boleslav).

Reklama