Hlavní obsah

Brücknera zranění neděsí, o přenosu se stále jedná

PRAHA

Dvacátým hráčem, jehož trenér fotbalové reprezentace Karel Brückner nominoval na středeční přípravné utkání s Itálií, je David Rozehnal z belgického FC Bruggy. Fotbalisté se sešli v pondělí v Praze, do Palerma odlétají speciálem v úterý ráno.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Svěřenci Karla Brücknera (na snímku vlevo) se sešli před přípravným zápasem s Itálií.

Článek

David Rozehnal nominaci pečlivě sledoval. "Přišlo mi písemně, že jsem v širším kádru, tak mi zaplesalo srdce a sledoval jsem, jestli se dostanu do té užší na přípravné utkání v Palermu," vyprávěl Rozehnal na pondělním odpoledním srazu.

"Když jsem ale v neděli na teletextu viděl, že byl donominován Vašek Drobný, už jsem nedoufal, že to bude ještě na tenhle zápas. Pár minut poté mi volal trenér Brückner," vyprávěl s radostí reprezentační nováček.

I když má Brückner ze své tak říkající stabilní dvanáctky na marodce Čecha, Šmicra, Baroše a Ujfalušiho, zůstává v klidu. "To se prostě stává, je to průvodní jev, stejně jako určitý pokles výkonnosti. Čech má vykloubený loket, za tři týdny by měl zase chytat, takže bych jej povolal už v březnu proti Irsku," plánoval Brückner.

"U Baroše a Ujfalušiho je to horší, zranění jsou vážnější. U Baroše navíc došlo k přerušení vzhůru stoupající výkonnostní křivky. Do mistrovství Evropy je ale ještě daleko. Zatím není důvod se něčeho děsit," uvedl reprezentační kouč v hotelu Praha.

O přenosu se stále jedná

Reprezentanti si stihli v pondělí odpoledne ještě zatrénovat, večer je pak čekalo slavnostní vyhlášení ankety Fotbalista roku. Do Palerma odlétá výprava speciálem v úterý dopoledne. Na Sicílii ji poté čeká odpolední trénink a ve středu večer nastoupí proti jednomu z nejlepších evropských týmů.

Trenér Italů nepovolal některé hráče, které jinak využívá. "Především Cannavara, ale také Inzaghiho, který je zraněný, a Zambrottu. Od minulého utkání v květnu 2002 v Praze přešli v obraně ze tří na čtyři hráče. Mají kvalitu jako celek, velmi pracovitou zálohu a velký výběr špičkových útočníků," konstatoval Brückner.

Utkání v Palermu, jemuž by měl přihlížet zaplněný stadión pro třicet tisíc diváků, se hraje od 20.45 h. Jednání o tom, zda čeští diváci uvidí zápas na některé ze tří domácích televizních stanic, ještě stále nejsou uzavřena.

Reklama

Související témata: