Hlavní obsah

Nedvěd a spol. věří ve dvacátý úspěch

Karel Felt (Palermo)Sport.czPrávo

Možnost protáhnout sérii bez porážky na dvacet utkání nechtějí pustit čeští fotbalisté ve středečním přípravném zápasu s Itálií v sicilském Palermu. Zatímco ale finalista posledního evropského šampionátu bere duel jako nutné zlo, svěřenci Karla Brücknera chtějí dokázat, že se s nimi na kontinentálním mistrovství v Portugalsku bude muset počítat.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Čeští fotbalisté mohou sérii utkání bez porážky protáhnout na dvacet.

Článek

Utkání nakonec nebude vysílat žádná z českých televizních stanic. Fanoušci tak mohou duel sledovat prostřednictvím přímé reportáže ČRo1 Radiožurnálu nebo přes satelitní vysílání italské televize RAI Uno.

"Hodně mi na tom utkání záleží, chci, abychom i podvacáté v řadě uspěli a dokázali, že se s námi musí v Portugalsku počítat. Italové zápas trochu podceňují. I když nám chybějí někteří hráči, máme silný tým na to, abychom tu uhráli dobrý výsledek," říkal po příletu do Palerma kapitán mužstva Pavel Nedvěd.

Hrát to svoje

"O síle Italů není třeba pochybovat, ale pokud chceme dosáhnout dobrého výsledku, musíme hrát svoji hru. Nevymýšlet nic překvapivého. Uspět můžeme jen s tradičně dobrou obranou, invencí ve středové řádě a důrazem v útoku," hledal pro Právo recept na Italy Tomáš Rosický.

"Mají skvělý útok, ale já jsem zvyklý z Ligy mistrů chytat proti špičkovým útočníkům. Jména jako Totti nebo Vieri mě neděsí. Pochopitelně budu zvědavý i na hráče AC Milán, proti nimž hrajeme se Spartou už v úterý," přidal se gólman Jaromír Blažek, který by měl mezi tyčemi nahradit zraněného Petra Čecha.

"V Palermu jsem hrál už s Regginou. Je tu správné fotbalové a jižansky bouřlivé prostředí. Určitě si tady váží, že na Sicílii startuje reprezentace. Stadión pro třicet tisíc diváků je moc pěkný a má být vyprodáno. Italské hvězdy znám, takže mi nepřijde nijak zvláštní, že proti nim hraji," nabídl svoje poznatky Martin Jiránek.

"Já jsem v poslední době zvyklý hrát v Udine v ofenzivě a ještě na pravé straně. Ale přeorientovat se na levého obránce mi nedělá problém. Dva tréninky to spraví. Docela se těším na útočníky jako jsou Totti, Vieri, Del Piero nebo Cassano. Určitě patří k nejlepším v Evropě. Znám je a vím, co od nich mohu čekat," odmítl jakékoliv problémy s návratem na tradiční místo v reprezentační jedenáctce Marek Jankulovski.

Sebevědomí domácí

Italové nejsou zvyklí doma prohrávat a sebevědomě jdou i do dnešního utkání s českou reprezentací. Na stadiónu Renzo Barbera. v Palermu trénovali těsně před českým týmem. Na Sicílii přiletěli dopoledne ze srazu v Covercianu.

Trenér Giovanni Trapattoni se nijak nevzrušoval nad tím, že milánské a římské velkokluby, stejně jako Juventus, mu uvolnily na utkání jen po třech hráčích. "O kvalitě českého týmu nepochybujeme. Víme, kdo proti nám stojí, i když i jim budou chybět někteří hráči stálého kádru," říkal Trapattoni.

"Také my využijeme toto utkání k ověření kvalit dalších adeptů reprezentace. Termínů pro přípravu ubývá, takže je třeba maximálně využít každé možnosti," přiblížil své plány italský kouč, jemuž budou chybět například marodi Gattuso a P. Inzaghi z AC Milán i Cannavaro z Interu.

Předpokládané sestavy
Itálie: Buffon - Panucci, Nesta, Legrottaglie, Pancaro - Fiore, Pirlo, Barone - Del Piero - Vieri, Totti.
Česko: Blažek - Grygera, Bolf, Drobný, Jankulovski - Poborský, Rosický, Galásek, Nedvěd - Štajner, Koller.
Utkání jako hlavní řídí Braamhaar z Nizozemska.

Reklama

Související témata: