Hlavní obsah

Podle Italů nepatří gólman Blažek do základní sestavy

PALERMO

Italské deníky se ve čtvrtečních komentářích vracejí k přátelskému duelu svých barev s českým výběrem. Vesměs označují výsledek 2:2 za spravedlivý a libují si, že ho bylo dosaženo v utkání s jedním z favoritů blížícího se evropského šampionátu. Ostře se však obouvají do brankáře Blažka.

Článek

Na adresu sparťanského gólmana La Repubblica vzkázala, že "nepatří do základní sestavy a bylo vidět proč". Nit suchou nenechal na Blažkovi ani francouzský sportovní deník L'Equipe, který si duel evropských gigantů nedal ujít a vyslal na něj zvláštního zpravodaje. Ten označil brankáře za "pochybného Čechova náhradníka".

Italské listy chválí zejména Rosického. Na tom, že odvedl velmi dobrý výkon, se shoduje většina z nich. Gazzettu dello Sport zaujal také Koller, Repubbliku ještě Nedvěd, Jankulovski a Poborský.

Komentáře ale většinou pochybují o užitečnosti utkání pro přípravu. Jako argument jim slouží fakt, že ve druhé půli byli střídáni skoro všichni hráči základních sestav. Nejenže fotbal pak ztratil tempo, ale podle Gazzetta dello Sport se dokonce krásný zápas změnil v "uspávající a zbytečný".

Gazzetta dello Sport chválí první minuty českého celku: "Rychlí, pohotoví a technicky vybavení - kdyby Češi udrželi tempo prvních minut, měli by už polovinu evropského šampionátu v kapse." Deníky vesměs přiznávají, že první Vieriho gól kvůli ruce asi neměl platit, naopak podle nich měla být uznána branka, kterou Vieri vstřelil později. Jeho postavení mimo hru bylo podle La Repubbliky "víc než sporné" a podle Corriere della Sera "neexistující".

Reklama

Související témata: