Hlavní obsah

Šmicer: Když noha vydrží příští týden, budu v pohodě

LIVERPOOL

Poslední zápas odehrál fotbalista Liverpoolu a reprezentace Vladimír Šmicer 6. ledna, pak marodil se zraněnou achillovkou. Zdravotní trable už nejspíš končí, po pěti týdnech léčby ve Francii ho noha nebolí. Šmicer je zpátky v Liverpoolu a individuálně trénuje. "Ještě nemám vyhráno. Teď jsem rád, že běhám, kopu a nic mě nebolí," řekl v rozhovoru pro Právo.

Foto: www.liverpoolfc.tv

Vladimír Šmicer už trénuje. "Od fotbalu jsem si odpočinul dost," říká v rozhovoru.

Článek

Pět týdnů jste strávil na klinice ve Francii, kde vám léčili zraněnou achillovku. Jak se teď cítíte?

Noha nebolí, musím to zaklepat. Už jsem zpátky v Liverpoolu a trénuji individuálně s fyzioterapeutem. A taky jsem si sem pozval na týden z Čech doktora Miloše Barnu, takže jsem pod odborným dohledem. Mám speciálně vytvořený program, který zahrnuje běhání i trénink s míčem. Cítím, že potřebuju nabrat zpátky fyzičku.

Kdy byste mohl začít trénovat normálně s mužstvem?

Ideální scénář je za čtrnáct dní. Při zátěži se achillovka vůbec neozvala, ale podvědomě na to pořád myslím. Tréninkové dávky se zvyšují a když to noha vydrží i příští týden, bude to v pohodě. Zatím však ještě vyhráno nemám.

Jak moc se těšíte na návrat? Naposledy jste hrál pohárový zápas 6.ledna proti Yeovilu...

Těším se hodně, už jsem si od fotbalu odpočinul až dost... Ale ještě si nemůžu vyskakovat. Zatím jsem rád, že běhám, kopu do míče a nic mě nebolí.

Reprezentace hraje 31. března přípravný duel v Irsku. Nedělal jste si na něj zálusk?

Ten zápas ještě určitě nestihnu. V úterý jsem telefonoval s trenérem Brücknerem, který se mě vyptával na zdravotní stav. Tréninkový program mi končí pět dnů před tím zápasem a asi by nebylo ideální, abych šel hrát první utkání po tříměsíční pauze rovnou za nároďák.

Co říkáte současným výkonům Liverpoolu?

Teď jsme si to zase zkomplikovali porážkou na Southamptonu. Jsem moc rád, že se po zranění dostal rychle do výborné formy Milan Baroš. Naším cílem je čtvrté místo, abychom se dostali do Ligy mistrů. Jenže o něj ještě bude velký boj. A pokud na něj chceme myslet, musíme se zlepšit. Jinak bude zle.

Stále jste ještě ve hře v Poháru UEFA. Postoupíte přes Marseille?

Já doufám, že ano, i když jsme si doma nechali dát zbytečný gól a skončilo to remízou 1:1. Čtvrtfinále se hraje až v dubnu a to už bych rád nastoupil.

Jak vidíte boj o titul v Premier League?

Vedoucí Arsenal hraje momentálně nejlepší fotbal. Jestli mu vydrží forma, není o čem diskutovat.

Jsou pro vás zklamáním současné bídné výkony Manchesteru United?

Teď jim to zrovna moc nejde. Vypadli z Ligy mistrů, dostali nářez v derby od City. Podle mě je na jejich výkonech hodně znát, že obránce Ferdinand má dlouhodobý trest. Obrana tápe a forma celého mužstva šla dolů.

Jak je na tom váš zraněný kamarád Patrik Berger?

Páťa byl s kolenem na operaci ve Vailu a teď má na tři měsíce klid, jen samá rehabilitace. Sezóna pro něj skončila, ale jsme pořád v kontaktu. Zrovna před pár dny jsme si říkali, že se na nás ta smůla nějak lepí. Holt se s tím musíme poprat...

Reklama

Související témata: