Hlavní obsah

Z pozvánky řádně vyplašený Plašil

PRAHA

Záložník francouzského týmu AS Monako Jaroslav Plašil se poprvé objevil v nominaci české fotbalové reprezentace. Trenér Karel Brückner pozval bývalého člena jednadvacítky do áčka na přípravné utkání s Irskem, které se hraje ve středu 31. března v Dublinu.

Článek

"Byl jsem akorát na tréninku, na telefonu v autě jsem měl zprávu od vedoucího mužstva pana Dudla. Vůbec jsem netušil, že by mě trenér Brückner do nominace zařadil. Jsem strašně rád. Vždyť být v reprezentačním áčku je snad to nejlepší, čeho může fotbalista dosáhnout," líčil Plašil.

Do pondělního srazu bude mít pěkně nabitý program. Ve středu ho čeká zápas čtvrtfinále Ligy mistrů na hřišti Realu Madrid, v neděli pak pokračování francouzské ligy.

"Ještě jsem si to pořádně neuvědomil, o soupeři jsem taky nepřemýšlel, ale je to fantastický pocit. Vždyť v kádru reprezentace je mnoho kvalitních hráčů, samé hvězdy. Hned jsem volal domů, rodiče i bratr měli velkou radost," vyprávěl záložník Monaka.

"Ze zálohy nám vypadli Šmicer, Rosický a Vachoušek, musel jsem to nějak řešit. Plašil šel v klubu výkonnostně nahoru, v jednadvacítce patřil v minulém cyklu k nejlepším hráčům. Do reprezentace patří, rozhodně to z mé strany není nějaké gesto," řekl reprezentační trenér Brückner na adresu 22letého fotbalisty.

Reklama