Hlavní obsah

Brückner povolal Sionka a Týceho, vrací se Čech

PRAHA

Zranění Karla Poborského si vyžádalo změny v sestavě národního fotbalového týmu pro utkání s Irskem, které se hraje ve středu 31. března. Ze sestavy vypadl i Jiří Jarošík. Trenér Karel Brückner proto do reprezentačního celku pozval Libora Sionka a Romana Týceho. Branku by měl hájit Pert Čech, který se zotavil ze zranění levé ruky.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Roman Týce přichází na reprezentační sraz před přátelským utkáním s Kanadou.

Článek

Sport.cz o změnách v soupisce informoval mluvčí národního mužstva Lukáš Tuček. Čech si po zranění levé ruky, které utrpěl 14. února při utkání v Lensu, dal šestitýdenní pauzu. Pokud se nestane nic neočekávaného, měl by dnes nastoupit poprvé od zranění do zápasu - Rennes hraje na hřišti Štrasburku. "Jsem připravený, od pondělka naplno trénuji s mužstvem," hlásí jednadvacetiletý brankář. Brückner s ním proto počítá na post brankářské jedničky pro zápas v Irsku.

Měl vyhozený loket, natažené vazy a také poškozený nerv. První diagnóza byla neúprosná: 20 dní sádra. "Dalších deset dní jsem musel mít absolutní klid," prozrazuje. Teprve pak mohl začít běhat, posilovat. "Ale jen nohy a břicho. Postupně jsem k tomu přidal i plavání a posilování rukou. Potřeboval jsem zpátky nabrat svalovou hmotu. Chvilku to trvalo, ale teď už jsem zase v pohodě," raduje se reprezentační jednička.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články