Hlavní obsah

Irové mají potíže s obranou

DUBLIN

Irský trenér Brian Kerr musí ve středečním utkání s Českou republikou v Dublinu oželet celkem devět hráčů. Největší starosti má se složením obrany, neboť mu ze hry vypadli hned čtyři stopeři. Dva jsou zranění, dalším dvěma už předtím dal volno.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Čeští fotbalisté se připravují na přátelský zápas s Irskem

Článek

"Nedá se nic dělat. Přátelské zápasy jsou především o hledání nových hráčů," řekl Kerr. Už předem dal volno dvěma nejlepším stoperům, aby se mohli připravit na víkendové semifinále Anglického poháru.

Breen ze Sunderlandu v kvalifikaci nevynechal ani jeden zápas a O"Shea z Manchesteru United má jako jeden z mála Irů zkušenosti z Ligy mistrů. "Je to férové vůči jejich klubům. Dohodl jsem se na tom s trenéry McCarthym a Fergusonem," vysvětlil Kerr.

O minulém víkendu se pak zranili další střední obránci  Dunne z Manchesteru City a O"Brien z Newcastlu. Kerr už prozradil, jak absenci opor vyřeší. Vedle kapitána Cunnighama z Birminghamu prý postaví do středu obrany Dohertyho z Tottenhamu, který obvykle hrává v záloze a občas dokonce v útoku.

Domácí bude dnes hnát dopředu zaplněný čtyřicetitisícový stadión, ale místní deníky se shodují, že porazit rozjetý český tým by byl obrovsky cenný skalp. Při absenci některých hráčů to prý bude moc těžké.

Reklama

Související témata: