Hlavní obsah

Porážka mrzí, ale jede se dál

DUBLIN

Na dvaceti zápasech nakonec skončila série neporazitelnosti české fotbalové reprezentace. V jednadvacátém utkání nestačili v Dublinu na domácí Irsko, kde o výhře 2:1 pro domácí rozhodl brankou v úplném závěru Robbie Keane. Čeští fotbalisté z porážky nedělali tragédii a shodli se na tom, že každá série musí jednou skončit.

Článek

"Porážka mě mrzí, podle mě byla dost krutá. Měli jsme tady na remízu," řekl kapitán týmu Pavel Nedvěd, který odehrál jen první poločas. Znovu začal cítit bolavá záda po jednom ze střeleckých pokusů, a proto byl střídán.

"Dost jsme se bránili, ale i přesto jsme si vytvořili víc gólových šancí než soupeř. Vítězný gól Irů už jsem neviděl, protože jsem odcházel z tribuny za stavu 1:1 s tím, že už bude konec," dodal Nedvěd.

Baroš: Lepší teď, než na ME

Jediný gól českého týmu vstřelil útočník Milan Baroš, který měl těsně před svou trefou ještě další stoprocentní gólovou šanci. "Dostal jsem výbornou přihrávku od Marka Jankulovského, ale špatně jsem ji trefil a přestřelil jsem. Jsem zklamaný, i když Irové tady ukázali, že mají vynikající manšaft."

K ukončení série neporazitelnosti české reprezentace poznamenal: "Je lepší, že to přišlo teď než třeba v prvním zápase na mistrovství Evropy. Musíme zapomenout, dát se dohromady a šlapat dál."

Brückner: Nezvládli jsme závěr

Jedním z nejlepších hráčů českého týmu byl levý obránce Marek Jankulovski. I on litoval gólu soupeře v nastaveném čase. "Zbytečně jsme tohle kvalitní utkání ztratili. Irové hráli houževnatě, moc nám toho nedovolili. Série skončila, ale nic se neděje," podotkl hráč italského Udine.

Karel Brückner jen lakonicky dodal: "Mrzí mě, že ta série skončila. Byl to remízový zápas, ale rozhodla situace v závěru, která byla triviální na vyřešení, ale my jsme ji nezvládli."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články