Hlavní obsah

Nedvěd v Praze zapomíná na Juventus

PRAHA

Fotbalový Juventus dostává v italské lize pořádné direkty. O víkendu prohrál v Serii A s potápějícím se Lecce dokonce před vlastními fanoušky. I proto se Pavel Nedvěd pořádně těšil na pražský sraz reprezentantů před přípravným utkáním s Japonskem. "Nesmím odpovídat na jakékoli otázky o Juventusu," prohlásil posmutnělý Nedvěd po příjezdu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Pavel Nedvěd přivezl do Prahy i Zlatý míč. Chce jej ukázat spoluhráčům z reprezentace i fanouškům.

Článek

Nedvěd dnes nehýřil vtípky jako obvykle a jeho tvář při krátkém setkání s novináři doslova zkameněla. "Nemluvit, takový je příkaz od klubu," omlouval se Nedvěd. "S Juventusem nám to teď moc nejde a poslední zápasy nebyly moc dobré. Tak bych proti Japonsku po čase rád zase jednou vyhrál," přál si.

Na srazu se dnes usmál jen občas. Třeba při otázce britského novináře, který se Nedvěda ptal, jestli se cítí jako sexsymbol, podle kterého si anglická mládež nechává upravovat účes. "Já a sexsymbol? To snad ne, vždyť máte přece Beckhama," opáčil Nedvěd. "A můj účes se snad ani kopírovat nedá. Vlasy prostě nechávám jen tak volně růst," dodal vzápětí s cukajícími koutky.

Přivezl i Zlatý míč

Když se Nedvěd v neděli večer vypravoval z Turína do Prahy, přibalil si na palubu šestimístného speciálu obzvláště cenný náklad - Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu Evropy, který získal loni v prosinci. "Na téhle trofeji mi hodně záleží a přivézt ho do České republiky je pro mě zvlášť emotivní - ukázat ho klukům v nároďáku a fanouškům. Moc jsem o to stál," řekl Nedvěd.

Hned po příletu do České republiky Zlatý míč putoval do trezoru. "Zlatý balón bude v dobrých rukou. Dnes bych ho chtěl ale mít na večeři nároďáku. Kluci si to zaslouží," prozradil jinak tajemný Nedvěd.

Fanoušci si trofej budou moci prohlédnout ve středu před zápasem s Japonskem. Bude vystavena v čestné lóži letenského stadionu společně se Zlatým míčem Josefa Masopusta, který jej získal jako první Čech v roce 1962. "Míč pana Masopusta jsem měl už jednou v ruce před přátelským zápasem v Itálii. Ale proti tomu mému mi připadal spíš jako tenisák," podivoval se Nedvěd.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články