Hlavní obsah

Brückner slibuje proti Japonsku ofenzívní fotbal

PRAHA

Česká fotbalová reprezentace hraje letos první zápas doma a proti Japonsku se chce před svými fanoušky vytáhnout. Trenér Karel Brückner slibuje ve středečním duelu s Japonskem na Letné ofenzívní styl a hráči berou pouze vítězství.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Kouč Brückner (vlevo) hodlá svým svěřencům naordinovat ofenzivní taktiku.

Článek

Kouč však nechtěl spekulovat, zda nastoupíme se dvěma útočníky nebo jen s jedním klasickým hrotovým hráčem. "Podle mě hrajeme stále s pěti ofenzívnimi hráči," uvedl dobře naložený Brückner. S týmem toho za dva dny moc nestihl - dva tréninky, včera dopoledne pohovory v hotelu bez sledování videa.

Žádné speciality prý nechystá. "Kdybychom chtěli zkoušet něco utajeného, tak budeme trénovat za zavřenými dveřmi," odpověděl kouč na dotaz, zda mužstvo hodlá nacvičovat například speciální standardní situace.

Šanci dostane Mareš i Jankulovski

Kvalita soupeře je podle českého trenéra především v ofenzívě. "Jsou individuálně hodně vyspělí, jejich hra je dynamická. Musíme je eliminovat a přehrát kvalitou," měl jasno Brückner, který může optimální sestavu vybírat z celého kádru.

Všichni nominovaní jsou v pořádku. "Definitivně jasno ještě nemám," uvedl kouč před tréninkem. Prozradil jen, že na levém kraji obrany dá šanci Marešovi i Jankulovskému. "Vystřídají se o poločase."

Hráči se chtějí domácím fanouškům představit v co nejlepším světle. "Doufám, že lidi přijdou, i když spousta jich asi půjde hlavně na hokej," prohlásil brankář Petr Čech.

"Čekám zápas s dobrým nábojem, Japonci se určitě budou prezentovat rychlým technickým fotbalem. Snadné to s nimi mít nebudeme. Ale dáme do toho maximum, protože už jde o všechno - je to vlastně poslední příprava před finální nominací a každý bojuje o své místo," dodal gólman Rennes.

Nakamura zraněný

Obránce Regginy Martin Jiránek hraje v klubu s Japoncem Nakamurou, kterého však Letná neuvidí. "Má problémy s nártem," vysvětlil. "Pro Japonce je to oslabení, protože Nakamura je vynikající hráč. Je v Itálii teprve druhým rokem a už ho tam považují za větší hvězdu než Nakatu," přiblížil.

"I tak si myslím, že Japonci budou hodně nepříjemný soupeř, musíme si na ně dát pozor. Ale věřím, že uspějeme," dodal Jiránek.

Pravděpodobné sestavy
Česko
Čech - Jiránek, Bolf, Ujfaluši, Jankulovski (Mareš) - Poborský, Rosický, Galásek, Nedvěd - Šmicer, Koller
Japonsko
Narazaki - Chano, Tanaka, Cuboi - Niši, Inamoto, Ono, Alex - Fudžita Kubo, Tamada.
Utkání začíná v 16:30, přímo vysílá TV Nova, jako hlavní rozhodčí řídí McKeon z Irska

Reklama

Související témata: