Hlavní obsah

Nedvěd: Chápu, že fanoušci pískali

Jan KrůtaPrávo

"Není mi moc dobře," utrousil po domácí porážce 0:1 s Japonskem kapitán české fotbalové reprezentace Pavel Nedvěd. Přiznal, že podceňovaný rival Čechy předčil. "Všichni jsme si asi mysleli, že to bude lehké. Ale Japonci byli rychlí, dynamičtí. V tom byl základ jejich úspěchu," prohlásil Nedvěd. "Aspoň budeme před Eurem na zemi," dodal.

Článek

Jak je vám po porážce s Japonskem?

Nic moc. Spíš nic než moc, protože Japonci nás hlavně v první půli až moc přehrávali. Z naší strany tam bylo málo pohybu a přistoupili jsme k tomu až příliš jako k přátelskému zápasu. Za nepříznivého stavu jsme se těžko dostávali zpátky do hry. Prostě to nebylo dobré. Taktické pokyny, které jsme měli dodržet, jsme plnili úplně obráceně.

Chápete fanoušky, že byli rozčarovaní a pískali?

Ale jo, rozčarování je velké a nejenom u fanoušků, ale i u nás. Všichni jsme si asi mysleli, že to bude lehké, ale opak byl pravdou. Soupeř byl rychlý, dynamický a v tom nás jasně předčil. Byl to základ jejich úspěchu.

Souhlasíte s tím, že se tříobráncový systém v první půli neosvědčil?

Absolutně ne, to s tím nemělo nic společného. Kdybychom víc běhali, byli agresivnější a chtěli víc hrát, bylo by to dobré.

Co může s mužstvem udělat druhá porážka v řadě za sebou?

Naštěstí to byly jen přáteláky, ale příjemné to samozřejmě není. Aspoň budeme před šampionátem víc na zemi a doufám, že se nebude pořád mluvit o nějakých favoritech mistrovství Evropy. Musíme tam jet pokorně a snažit se hrát to, co nám je vlastní.

Vzal jste si v kabině slovo?

Nebylo třeba. Každý mluvil nahlas o tom, co máme dělat, akorát jsme to neudělali.

V pondělí na srazu jste říkal, že jste si přijel spravit náladu z Juventusu...

Jde to se mnou od deseti k pěti... Já si nezvyknu na porážky. Teď to chce v Juventusu nějak dohrát bez zranění a v nároďáku se vrátit ke skromnosti. S vědomím, že toho pro vítězství musíme udělat daleko víc.

Připojíte se už ve čtvrtek k Juventusu na soustředění?

Bylo mi oznámeno, že skončilo. Takže se vracím domů a jsem šťastný. Moc se těším, děti už jsme nějaký den neviděl.

Reklama