Hlavní obsah

V nominaci jsou i jiní bez formy, smutnil Štajner

ram, hok, pemPrávo

Řada fotbalistů si mohla dělat naděje v souvislosti s nominací Česka na ME v Portugalsku. Trojice Štajner, Sionko a Vaniak však byla přeci jen blíž, než většina soků. Nakonec pro ně mezi čtyřiadvaceti vyvolenými místo nezůstalo.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Jiří Štajner (vlevo) reprezentační dres na mistrovství Evropy neobleče.

Článek

"Pochopitelně jsem zklamaný," říkal záložník Jiří Štajner, hráč patřící německému Hannoveru, který na jaře hostoval ve Spartě. V úterý večer slavil se spoluhráči triumf v Poháru ČMFS. Už tam se doslechl, že v Portugalsku bude chybět .

"Měli jsme rozlučku a někdo z týmu říkal, kdo pojede a kdo zůstane doma," vyprávěl bezmála osmadvacetiletý fotbalista. Konkrétně však jmenovat nechtěl. Že mu zůstane Černý Petr tušil předem. "Dalo se to čekat. Nehrál jsem na jaře dobře. Na druhou stranu jsou ve výběru jiní, kteří také nemají zrovna oslnivou formu," přemítal odchovanec Senohrab.

"Ale nejsem kmenovým hráčem Sparty, asi mě nepotřebují prodat," doplnil posmutněle čtrnáctinásobný reprezentant. "Svět nekončí, jsou důležitější věci. Budu klukům držet palce u televize. Mrzí mě však, že si nikdo z vedení reprezentace nenašel čas, aby mi to sdělil a musel jsem se to dozvědět takto. Vždyť jsem při kvalifikaci byl stálým členem týmu."

Ve středu dopoledne, kdy trenér Brückner vyřkl nominaci, už byl Štajner smířený s osudem. "Nesledoval jsem to," přiznal.

Sionko se chystá na finále poháru

Záložník GAK Štýrský Hradec Libor Sionko v minulých dnech nespekuloval, zda se do nominace vejde či nikoliv. "Slavili jsme titul, v neděli nás čeká finále Rakouského poháru, takže jsem se zaobíral těmito věcmi," řekl Sionko.

"Je to realita a musím se s tím vyrovnat. Tragédii z toho nedělám. Celou kvalifikaci jsem v nároďáku nebyl, takže jsem si velké ambice dělat nemohl, i když šance určitě existovala," mínil bývalý hráč Sparty.

Dovolenou zatím s manželkou neplánoval. "Čekal jsem, jak dopadne nominace. Teď už můžeme v klidu něco zařizovat," uvedl Sionko, jenž přeje spoluhráčům úspěch. "To bych byl blázen. Budu klukům držet doma palce a fandit u televize."

Vaniak vyrazí na krátkou dovolenou

"Určité zklamání sice cítím, ale neberu to tragicky. Pro nominaci jsem udělal všechno, co jsem mohl. Svědomí mám sám před sebou čisté. Trenér se rozhodl pro Tondu Kinského a mě nezbývá než to respektovat. Vždyť jde jen o sport," řekl brankář Sigmy Olomouc Martin Vaniak.

"ME budu pochopitelně sledovat v televizi a klukům přeji úspěch. Moc ho teď totiž potřebuje celý český fotbal," konstatoval Vaniak a dodal, že místo šampionátu pojede s rodinou na krátkou dovolenou. "Seberu manželku, děti a na čtyři, pět dnů někam tady v Čechách vyrazíme," zakončil Vaniak.

Reklama

Související témata: