Hlavní obsah

Matušoviče kouč šokoval

OSTRAVA

Příjemně šokován přijal zprávu o zařazení do čtyřiadvacetičlenné nominace pro EURO v Portugalsku ostravský štírek Miroslav Matušovič. "Tohle jsem fakt nečekal. Spekulacím v médiích jsem nevěnoval pozornost, protože mi bylo jasné, že trenér bude stavět hlavně na vyzkoušených hráčích. Tím nejsem, o to víc mě těší, že jsem ho zaujal," radoval se.

Článek

Novinku se dozvěděl ve středu doma od žurnalistů. "A pak už mi mobil zvonil prakticky nepřetržitě. Novináři se střídali s lidmi, kteří mi gratulovali. Pořád jsem ještě zaskočený," vykládal idol mnoha žen a dívek, jenž ovšem v této sezóně všem dokázal, jak je platným fotbalistou.

"Neměl jsem rád, když mě lidé brali jako manekýna. Především jsem se jim chtěl dostat do povědomí jako fotbalista. Možná se to teď konečně daří," uvedl.

Věděl, že k nominaci mu pomohly výkony v jarní části ligy. Během ročníku, ve kterém se stal s Baníkem mistrem, dal deset gólů, z toho osmkrát skóroval ve druhé části sezóny a byly to trefy nesmírně důležité. "Samozřejmě poděkování patří i mančaftu. Kdybychom nehráli tak dobře a nezískali titul, asi bych tuhle možnost nikdy nedostal," připustil.

:. ANKETA
Měl by být Miroslav Matušovič i v konečné nominaci na šampionát? Hlasujte na konci článku.

Byl by šťastný i v obleku

Plány rychle měnit nemusel, dovolenou ještě rezervovanou neměl. "A i kdybych měl už něco zaplaceno, moc rád bych to okamžitě stornoval. Tohle je totiž veliký zážitek, na který se nezapomíná. Beru to jako ohromnou poctu," prozradil třiadvacetiletý Matušovič, jenž ještě nikdy nehrál v žádné, ani mládežnické reprezentaci a najednou je hodně blízko místu v týmu pro evropský šampionát.

Do mužstva při soustředění v Seefeldu určitě přinese oživení, díky své bezprostřednosti asi nebude v šatně nenápadně sedět v rohu. "Jsem rád, že mě trenér zařadil mezi útočníky, ale je pravda, že bych mu kývnul na jakýkoliv post, asi kromě gólmana," smál se jen 173 cm vysoký rychlík.

Může teď živit sen, že se podívá do Portugalska. "I kdyby mě vzali jako náhradníka a já zažil šampionát jen v obleku, byl bych hrozně šťastný," doufal.

Reklama