Hlavní obsah

Agenti prý soustředění fotbalové reprezentace nenaruší

PRAHA

Stejně jako před čtyřmi roky se i letos česká fotbalová reprezentace připravuje na EURO v rakouském alpském středisku Seefeld. Na sedm nocí mu bude domovem hotel Vital Royal Dorint.

Článek

"Hráči se sami rozhodli, že tu budou bydlet na pokojích po dvou. V hotelu je perfektní rehabilitace a bazén. K dispozici budeme mít dvě hřiště přímo v Seefeldu, kousek od skokanských můstků. Další si můžeme ještě vybrat. Počítám také s dvěma výjezdy do okolí, kde si hráči zaběhají," liboval si trenér Karel Brückner. K dispozici jsou i tenisové kurty.

Hráčům rozhodně nehodlá organizovat osobní volno. "Jsou to profesionálové, vědí, co je pro ně dobré. Vždycky se to vyvrbí, že si zábavu na volný čas najdou sami," konstatoval kouč.

Toho, že by se kolem fotbalistů pohybovali jejich agenti, se trenér neobává. "Vycházím s nimi velice dobře, mnozí mi pomáhají třeba se sháněním videokazet ze zápasů. Nemám obavu, že by nějak narušovali soustředění a pochybuji, že do Rakouska vůbec pojedou. S hráči se viděli většinou už v Praze," uvedl kouč.

Matušovič už se rozkoukal

Do Seefeldu se těší i úplný nováček Miroslav Matušovič. "Je to skvělé, rozkoukal jsem se rychle. Pavel Nedvěd mi už v neděli říkal, abych byl úplně v pohodě, že patřím do party. Ujišťují mě i ostatní kluci, takže nijak nervózní nejsem. Navíc tu mám spoluhráče z Baníku, Reného Bolfa a Marka Heinze. Ten mi také říká, co je dobré vědět," svěřoval se ostravský útočník.

"Moc se těším, protože bych se chtěl dostat na šampionát. Už pobyt v tomhle týmu, v němž jsem spoustu hráčů znal jen z televize, je pro mne velkým přínosem," zakončil Matušovič.

Reklama

Související témata: