Hlavní obsah

Fotbalisté v Seefeldu už absolvovali první trénink

SEEFELD (Rakousko)

Čeští fotbaloví reprezentanti v úterý zahájili přípravu v rakouském alpském středisku v Seefeldu. Mají za sebou také první trénink na hřišti nedaleko skokanských můstků. Kouč Karel Brückner má k dispozici třiadvacet fotbalistů, čtyřiadvacátý Jaroslav Plašil se v Gelsenkirchenu chystá na finále Ligy mistrů a k národnímu týmu se připojí později.

Článek

"V Seefeldu máme téměř ideální podmínky. Všechno, co potřebujeme, je k dispozici v hotelu nebo okolí. Zpočátku bude mužstvo rozděleno do tří částí podle absolvované zátěže v závěru jara. Ti, co hráli ještě o víkendu, začnou regeneračním tréninkem, další budou pracovat naplno. Zátěž se bude postupně zvyšovat," řekl Právu trenér Karel Brückner.

Jako v lázních

Výprava odstartovala dopoledne z ruzyňského letiště a po hodince letu přistála v Innsbrucku. Autobus a auto s materiálem vyjely z Prahy s předstihem, aby byly včas na místě, až dorazí fotbalisté a realizační tým. V rakouských Alpách je přivítalo slunečné počasí. Obavy, že budou potřeba běžky, se naštěstí nevyplnily. Po poledni už čeští reprezentanti, kteří budí pozornost domácích obyvatel i turistů, s chutí poobědvali.

Prostředí hotelu Vital Royal Dorint v mnohém připomíná lázně. "Je tu komplexní regenerace, včetně sauny a bazénu. Pokoje jsou velice příjemné. Někteří hráči bydlí po dvojicích, jiní jsou sami, jak si kdo přál," přiblížil dočasný domov českých reprezentantů tiskový mluvčí týmu Lukáš Tuček.

Někteří z nich prostředí v Seefeldu i hotelu dobře znají, protože se tu připravovali před evropským šampionátem už v roce 2000. "Tenkrát se nám tu líbilo a soustředění splnilo účel, proto jsme Seefeld zvolili i tentokrát," dodal Brückner. Do tohoto prostředí jezdí za přípravou tradičně i rakouské a české kluby a fyzickou kondici tu nabírají i hvězdy západoevropských celků.

Kopců se neděsí

Brückner se svými asistenty hned odjel na obhlídku hřišť pod skokanskými můstky, ale i na výběr terénů, kde budou hráči běhat. "Potřebujeme srovnat úroveň fyzické kondice fotbalistů a dostat ji na potřebnou úroveň, proto se počítá i s běháním v přírodě, a že to v Alpách nebude jen po rovince je asi jasné," konstatoval kouč. Rozhodně však nemíní hráče přetrénovat, ale naopak nabudit tak, aby dostali do fotbalu správnou chuť.

"Z běhání rozhodně hrůzu nemám a kopce mě neděsí. K téhle fázi přípravy to patří. Týden odpočinku byl příjemný, teď musíme zase máknout," odmítl obavy z dlouhých výběhů do alpských kopců Marek Jankulovski. Hráči v úterý před tréninkem přebírali potřebné vybavení. Po obědě si užívali krátkého volna. I když ho moc nebude, někteří plánují nejen tenis, ale také golf, protože v blízkosti hotelu je velmi kvalitní golfové hřiště.

Reklama