Hlavní obsah

Všichni reprezentanti jsou fit

SEEFELD (Rakousko)

Několik hráčů odjíždělo na soustředění do Seefeldu s většími či menšími šrámy. Marodka se však za přispění lékařů a fyzioterapeuta s maséry vyprázdnila. Jiránek už ve čtvrtek trénoval na sto procent. Šmicrovo koleno drží a Rozehnalův stehenní sval se také výrazně zlepšil. V pohodě jsou i další hráči, kteří za sebou mají vážná zranění z průběhu náročné sezóny.

Článek

"Problémy se svalem mě trápily v Bruggách už dva měsíce. Dalo se s tím hrát, ale bolelo to. V práci mě tu má fyzioterapeut Karel Mališ, používá i laser, takže cítím zlepšení. Navíc zatím jsem trénoval spíš lehce, abych vyhnal únavu, což mi také pomohlo. Dobře mi dělají i lázně v hotelu Dorint. Je jich tu pět druhů, vyzkoušel jsem nejen saunu, ale i parní turecké," liboval si David Rozehnal.

Nedvěd: Jen lehnu a spím

Zmizely také otazníky nad kolenem Vladimíra Šmicra... "Drží perfektně. Měl jsem z toho obavy, ale i lékaři říkají, že už by se ozvalo. O achillovkách už vůbec nevím. Fakt z toho mám radost," líčil Šmicer.

Život na soustředění pod zasněženými vrcholky alpských velikánů je poněkud jednotvárný. Trénink dopoledne, další odpoledne, mezi tím volno, večer rehabilitace. "Nikam nechodím, jak to jde, lehnu a spím. Už nejsem žádný mladík, musím odpočívat," nasadil na oko vážný výraz Pavel Nedvěd.

Frčí hlavně filmy

"To je fakt, máme toho dost. Tak ještě do sauny, nějaký ten film a večer do postele. Koukal jsem na finále Ligy mistrů a v poločase jsem se nějak otočil, že si něco vezmu a už si ani nepamatuji, jestli jsem ten pohyb vůbec dotáhl. Ve vteřině jsem spal," přiznal Marek Heinz.

Na pokoji Martina Jiránka a Štěpána Vachouška naopak běžely hned dva programy. "Objevil jsem na jednom kanále italskou televizi. Dávali dobrý film, tak jsem se koukal. Štěpán si pustil na počítači DVD, nasadil sluchátka, takže jsme byli spokojení oba," prozradil Martin Jiránek. Fotbalisté se shodli, že zábavy mají v hotelu dost a na procházky po tréninku není ani chuť.

Reklama

Související témata: