Hlavní obsah

Soustředění končí, reprezentanti míří do Prahy

SEEFELD (Rakousko)

Poslední trénink včera dopoledne absolvovala česká fotbalová reprezentace na soustředění v rakouském Seefeldu. V úterý odpoledne se pak svěřenci trenéra Karla Brücknera vracejí do Prahy. Večer je čeká trénink v Praze na Letné, kde ve středu nastoupí proti Bulharsku.

Článek

"Příprava měla po nedělním utkání s amatérským výběrem Tyrolska pouze regenerační formu. Hráči se během pětasedmdesáti minut věnovali nohejbalu a dalším oblíbeným, z minulosti vyzkoušeným hrám. Trenéři se k vítězné přípravě nevraceli," líčil ze Seefeldu tiskový mluvčí národního týmu Lukáš Tuček.

Poborský měl úlevy

Fotbalisté absolvovali přípravu v poměrně chladném počasí, bylo zataženo, chvílemi poprchávalo. "Karel Poborský si stěžoval na nachlazení, které ho trápilo v minulých dnech, proto pouze vyklusával. Jinak je celý tým kompletní a zdravotně v pořádku," konstatoval Tuček.

Ještě před obědem mířili hráči na masáže, do vířivky či bazénků s mořskou vodou v hotelových lázních. Odpoledne byl program individuální, trenér Karel Brückner naordinoval svým svěřencům volno, aby dostatečně vstřebali náročnou přípravu.

Teď správně naladit formu

"Program, který jsme V Seefeldu zvládli, odpovídal našim představám. V dalších dnech přejdeme ke konkrétnějším úkolům a na řadu už přijde více herních prvků," citovala ČTK kouče národního týmu.

Tuto informaci potvrdil i Lukáš Tuček, jemuž Brückner při rozhovoru řekl, že týden pod rakouskými Alpami splnil veškeré předpoklady. "Srovnávací fáze je minulostí. V Praze a následně v Teplicích už bude tým ladit formu pro závěrečný turnaj v Portugalsku," uvedl mluvčí týmu.

Večer trénují na Spartě

Český fotbalový výběr bude mít volno i dnes dopoledne, kdy se bude chystat k přesunu do Prahy. Dvě hodiny po obědě je naplánovaný odlet z letiště v Insbrucku, hráči se pak z pražského letiště přesunou do hotelu Praha a následně k tréninku na stadión pražské Sparty. V 18.30 hodin zde absolvují předzápasový trénink před středečním soubojem s Bulharskem.

"Trenéři už v nadcházejících utkáních s Bulharskem a Estonskem budou hledat optimální složení, sestava se bude finalizovat. Žádné experimenty, či divoké střídání celého kádru jako v nedělním zápase nelze očekávat," uzavřel Tuček.

Reklama

Související témata: