Hlavní obsah

Brücknerův tým se sešel, přijeli mistři Evropy

PRAHA

Česká fotbalová reprezentace se v pondělí poprvé sešla od úspěšného vystoupení na ME v Portugalsku. Tým Karla Brücknera čeká ve středu na Strahově ve 20:15 přátelský souboj s mistry Evropy z Řecka. Nikdo však nepochybuje, že půjde o odvetu za semifinále šampionátu, v němž jsme stejnému soupeři v prodloužení podlehli.

Článek

Trenéru Brücknerovi se včera hlásil kompletní tým. Se zpožděním dorazil brankář Petr Čech, jehož zdržely administrativní potíže. "Měl pas v Anglii na imigračním oddělení kvůli žádosti o pracovní povolení," vysvětlil tiskový mluvčí týmu Lukáš Tuček.

Galásek asi jen na poločas

Karel Brückner naordinoval hráčům včera v pět hodin odpoledne trénink na stadiónu Sparty Praha, dnes čeká český výběr příprava na stadiónu Evžena Rošického na Strahově v osmnáct hodin. "Chceme navázat na dobré vystoupení na evropském šampionátu. Je potřeba si však uvědomit, že hráči měli dovolené a vypadli z rytmu. S tím však nic nenaděláme," pravil smířlivě trenér.

Vrásky mu dělaly jen Galáskovy potíže se čtyřhlavým svalem. "Ale minimálně poločas by odehrát měl," věřil Brückner. Trenér českého výběru se nehodlal nechat strhnout k velikášským projevům o odvetě za mistrovství Evropy. Nikdo však nepochybuje, že skalp mistrů Evropy by mu před blížícím se startem kvalifikace mistrovství světa udělal obrovskou radost. Tím spíše, že se musí obejít bez zraněného vůdce Nedvěda.

Trenér: Nebudou chtít ztratit vítěznou gloriolu

"Bude to zcela jiné utkání než na mistrovství Evropy. A to od obou týmů. Zejména po taktické stránce. Je mi jasné, že Řekové nebudou chtít hned v prvním zápase ztratit vítěznou gloriolu," přemítal Brückner. Z úspěšného kádru postrádá kromě zraněného Nedvěda marody Šmicera a Plašila, dále pak třetího brankáře Kinského a obránce Ujfalušiho.

"Za Ujfalušiho máme více alternací. Nahradit Nedvěda bude složitější. Jednak proto, že vypadl i Šmicer a zejména proto, že Pavel svojí mentální silou, herním projevem i kvalitou není zastupitelný," pokrčil rameny trenér, který s obdivem hovoří o stém startu Poborského: "Je to velký úspěch. Karel možná nedává radost tolik najevo, ale tuším, že si to užívá. Je to obdivuhodné."

Hráči hodlají odčinit nezdar z Portugalska

Hráči jsou na bitvu s evropskými šampióny řádně natěšení. "Doufám, že i v konkurenci olympijských her zápas přiláká hodně diváků. Nebude to pomsta, ale nikdo nemusí pochybovat o naší touze vyhrát. Nejde o body, ale o prestiž, která je v tomhle duelu hodně velká. Motivace porazit mistry Evropy je obrovská," zdůrazňuje obránce Pavel Mareš.

Jeho parťák ze zadních řad René Bolf očekává jiné utkání než v Portugalsku, tentokrát však s lepším koncem. "Trenér určitě bude zkoušet nové věci s výhledem na kvalifikaci, ale chceme odčinit nešťastnou porážku z evropského šampionátu." Motivaci českého výběru pak podtrhuje kapitán Karel Poborský: "Jsou to mistři Evropy. Nasadili si laťku hodně vysoko. Jsem zvědavý, jak budou svoji roli s defenzivní taktikou obhajovat. Všichni uděláme maximum, aby Řekové v Praze prohráli."

Řekové bez Dellase

Šampióni přiletěli do Prahy na etapy. Největší hvězdy Zagorakis, Charisteas, Seitaridis a další legionáři dorazili potají už v neděli, trenér Rehhagel pak včera po obědě přistál jen se zbytkem hráčů působících vesměs v řecké lize. Řekům budou ve středu chybět jen zraněný střelec Dellas a náhradní útočník Papadopulos, který je na olympijských hrách.

Utkání začíná na Strahově na stadiónu Evžena Rošického ve středu ve 20.15 hodin, přímým přenosem vysílá TV Nova. Děti do patnácti let mají vstup na severní tribunu zdarma.

Reklama