Hlavní obsah

Fotbalisté na Řeky opět nevyzráli

PRAHA

Chviličku před přestávkou strahovský stadión povstal a bouřlivě aplaudoval. Karel Poborský právě končil svůj jubilejní stý zápas v reprezentaci. Gólu se ovšem ve středu netleskalo. Čeští fotbalisté znovu řecké mistry Evropy neskolili, vítězná odveta za semifinále EURO se po šesti týdnech nekonala.

Článek

Ne a ne dát Řekům gól, jako by to proti tomuto soupeři ani nešlo. Bojujícím hochům trenéra Karla Brücknera se to nepodařilo ani ve třetím zápase v řadě, je to jako záhada. Šancí na to včera měli habaděj. 8. září v Amsterdamu, kdy se rozjede kvalifikace o mistrovství světa, by však Češi podobný výsledek bezpochyby brali.

Hned v úvodu se konalo překvapení: český tým nastoupil v základní sestavě bez nejlepšího střelce mistrovství Evropy Milana Baroše, kterého v útoku nahradil Marek Heinz.

Na vině byl podle všeho článek v bulvárním tisku, který přinesl informace o Barošových záletech s bývalou miss Kateřinou Průšovou. "Chceme vyzkoušet jiné varianty," zdůvodnil suše nečekaný tah asistent trenéra Miroslav Beránek.

Řecká hra změn nedoznala

Řeci nijak neexperimentovali, hráli totéž co na šampionátu v Portugalsku: sázeli na úpornou obranu, nerozpakovali se jednoduše zakopávat míče. Češi měli navrch a v 9. minutě byli blizoučko gólu, jenže Kollerovu hlavičku vykopl z brankové čáry Karagounis.

Jubilant Poborský létal po pravé lajně, snažil se co mohl, ale nic z toho nebylo. Stý start v reprezentaci přihrávkou či gólem nezkrášlil. Neujala se ani jeho rána nezvykle levačkou, Nikopolidis byl u tyče včas. Řecký gólman dobře zasáhl i po velice překvapivém lobu Týceho od postranní čáry. "My chceme gól," řvaly v tu chvíli tribuny.

Rušno však bylo po chvilce na druhé straně, Čech nadvakrát krotil technicky provedený trestný kop Basinase. Ve hře však byli mistři Evropy převážně až trapní... Nikopolidis v brance se ovšem činil, na roh vyrazil i dalekonosnou bombu Galáska, který se dosud v reprezentaci netrefil.

Výměna hrotů nepomohla

O přestávce trenér Brückner vyměnil oba hroty a Češi se dál hnali vpřed. Jenže nic z toho, Vachoušek napálil jen břevno, čímž navázal na svou střeleckou mizérii. Naposledy se totiž trefil ještě v dresu Slavie...

Z české strany se čím dál tím víc valily ofenzivní pokusy, Rosický vystřelil ovšem vedle a Vachoušek gólmana neprostřelil. A tak mohli šokovat Řekové podobně jako v Portugalsku. Charisteas zlehka oklamal Bolfa a vše zachránil skvělý Čech.

Hlavní chvíle gólmana Chelsea však teprve přišla a zachránila remízu. V 87. minutě utekl celé obraně Venetidis, on však jeho sólo báječným zákrokem zachránil!

Česko - Řecko 0:0
Rozhodčí: Dougal - Murény, Lyon (Skot.). ŽK: Zagorakis, Seitaridis. Diváci: 15.050.
Česko: Čech - Grygera, Bolf, Rozehnal, Jankulovski (52. Mareš) - Poborský (43. Sionko), Rosický, Galásek (46. Vachoušek), Týce (73. Hübschman) - Koller (46. Lokvenc), Heinz (46. Baroš). Trenér: Brückner.
Řecko: Nikopolidis - Seitaridis, Katsuranis, Kapsis (46. Dabizas), Fisas - Zagorakis (46. Jorgiadis), Basinas (37. Tsiartas), Karagunis (46. Kafes) - Janakopulos, Vrizas (78. Venetidis)- Charisteas. Trenér: Rehhagel.

Reklama

Související témata: