Hlavní obsah

Galásek má zraněné koleno a zmešká úvod kvalifikace MS

AMSTERDAM

Český fotbalista Tomáš Galásek zřejmě přijde kvůli zranění kolena o úvodní zápas kvalifikace mistrovství světa s Nizozemskem. Záložník Ajaxu Amsterdam si koleno poranil na sobotním tréninku a podle agentury Reuters bude minimálně dva týdny mimo hru. Čeští fotbalisté zahájí kvalifikaci 8. září v Amsterdamu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Tomáš Galásek

Článek

Trenér Karel Brückner, který na pondělní tiskové konferenci oznámí nominaci na duel s Nizozemskem, tak bude nejspíš muset na poslední chvíli hledat za jednatřicetiletého defenzivního záložníka náhradu. "Podle našich informací je sice Galáskův start skutečně ohrožen, ale ne zcela vyloučen," řekl ČTK tiskový mluvčí národního týmu Lukáš Tuček.

Galásek měl podobné trable i před rokem, kdy se reprezentace rovněž chystala na zářijový kvalifikační duel s Nizozemci. Tehdy jeho potíže se stehenním přitahovačem včas odezněly, takže fotbalista Ajaxu mohl v Praze na Letné přispět k výhře 3:1 a k postupu na mistrovství Evropy.

V přípravném duelu proti evropským šampionům Řekům v polovině srpna chyběli v českém výběru dlouhodobě zraněný Vladimír Šmicer a Jaroslav Plašil. S dalšími absentéry Tomášem Ujfalušim a Pavlem Nedvědem Brückner ve svých plánech pro duel s Nizozemci předběžně počítal.

Reklama