Hlavní obsah

Na Nizozemce bez Nedvěda a Galáska

PRAHA

Kapitán české fotbalové reprezentace Pavel Nedvěd z turínského Juventusu ani čerstvě zraněný Tomáš Galásek z Ajaxu Amsterdam nefigurují v nominačním výběru trenéra Karla Brücknera pro první utkání kvalifikace MS 2006. Češi se v něm 8. září postaví v Amsterdamu svému 'tradičnímu' soupeři ze země tulipánů.

Článek

Galásek si poranil při sobotním tréninku koleno a podle předběžných odhadů bude mimo hru čtyři až šest týdnů. Podobné trable potkaly defenzivního záložníka i před kvalifikací Eura, kdy se Brücknerův výběr loni v září střetl rovněž s Nizozemci. Před rokem se ovšem Galásek stačil dát dohromady.

Teď ovšem jeho start nehrozí, stejně jako Nedvědův. Hvězda Juventusu se stále potýká s následky zranění kolena ze semifinálového střetnutí s Řeckem na letošním evropském šampionátu. Držitel Zlatého míče zkusil nastoupit minulý týden v utkání předkola Ligy mistrů, "jeho zdravotní stav se ale po pohárovém utkání znovu zhoršil a čeká ho zřejmě dlouhodobější léčba," litoval Brückner.

Z party, která absolvovala mistrovství Evropy v Portugalsku nemohl Brückner počítat ani s dlouhodobě zraněnými Vladimírem Šmicerem a Jaroslavem Plašilem. V devatenáctičlenné nominaci se tak objevil Rudolf Skácel, který naposledy za národní tým nastoupil v listopadu loňského roku proti Kanadě.

Jarošík nepřijel v pořádku

Brückner už má navíc v hlavě další varianty, jak zraněné opory ve středové řadě nahradit. "Ve středu hřiště by mohl zaskočit Týce, nebo také Hübschman," jmenoval záložníky, kteří by mohli hrát především na Galáskově postu.

V úvahu připadá i Jarošík, ale pokud opora moskevského klubu nebude moci dorazit, už prý příliš variant v úvahu na dvacáté jméno v nominaci není. "Petr Voříšek, Jan Polák, Radoslav Kováč," vyjmenoval trenér případné náhradníky.

Brückner dopředu přiznal, že počítá také s nominací dvacátého hráče. Původně v jeho plánech figuroval i Jiří Jarošík z CSKA Moskva, ale ten v pondělí dorazil do Prahy se zraněním a čeká ho vyšetření u českých lékařů. "Uvidíme, jak vyšetření dopadnou. Pokud by byl v pořádku, bude v nominaci," uvedl kouč.

Nominace pro utkání s Nizozemskem
Brankáři
Jaromír BlažekSparta Praha8 startů/0 branek
Petr ČechFC Chelsea24/0
Antonín KinskýSaturn Ramenskoje5/0
Obránci
René BolfAJ Auxerre26/0
Zdeněk GrygeraAjax Amsterdam26/1
Tomáš HübschmanŠachtar Doněck16/0
Marek JankulovskiUdinese Calcio34/6
Martin JiránekSpartak Moskva14/0
David RozehnalFC Bruggy9/0
Tomáš UjfalušiACF Fiorentina30/2
Záložníci
Karel PoborskýSparta Praha100/7
Tomáš RosickýBorussia Dortmund40/7
Rudolf SkácelPanathinaikos Atény1/1
Roman TýceMnichov 186023/1
Štěpán VachoušekAustria Vídeň16/2
Útočníci
Milan BarošLiverpool31/21
Marek HeinzMönchegladbach14/3
Jan KollerBorussia Dortmund56/29
Vratislav LokvencVfL Bochum61/8

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články